Liverpool'un küllerinden doğmasını sağlayan isim: Jurgen Klopp

Video yükleniyor...

İngiltere Premier League ekiplerinden Liverpool'u çalıştıran Jurgen Klopp, sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıkladı.

JURGEN KLOPP'UN AYRILIK KARARININ DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN!

8 Ekim 2015 tarihinde Brendan Rodgers'tan görevi devralan Alman çalıştırıcı, arkasında bıraktığı birçok güzel anı ve başarı ile takımdan ayrılmaya hazırlanıyor. 

464 maça çıktı

Göreve geldiği andan itibaren Liverpool ile harika bir kimya yakalayan ve felsefesini günden güne işleyen Klopp, kırmızı beyazlı ekibin başında çıktığı 464 maçta 2.07 puan ortalaması tutturdu. 

Liverpool'u tekrar kazanmaya alıştırdı

Liverpool kariyerine 7 tane de kupa ekleyen Klopp, önce Merseyside ekibinin 14 yıllık Şampiyonlar Ligi özlemini dindirdi ve Devler Ligi'ni kazanmayı başardı. 

Salah, Mane ve Firmino'dan maksimum verimi almayı başaran Klopp, bir sonraki sezonda ise İngiltere Premier League'i kazandı ve bu kez de Liverpool'un ligdeki 30 yıllık şampiyonluk hasretini dindirdi. 

Başarılarıın ardı arkası kesilmedi

Bu başarılar ile yetinmeyen deneyimli isim, 1 Lig Kupası, 1 Federasyon Kupası, 1 Kulüpler Dünya Kupası ve 1 UEFA Süper Kupası kazanma başarısı da gösterdi.

Jurgen Klopp, Şampiyonlar Ligi'ni kazandığı ve İngiltere Premier League'i kazandığı sezonlarda 'Yılın Kulüp Teknik Direktörü' olma başarısını da gösterdi.

Jurgen Klopp, Liverpool'da geçirdiği 9 sezonda başarılarının yanında sempatik tavırları ile de her zaman kırmızı beyazlı ekibi destekleyen futbolseverlerin ilgi odağı ve sevgilisi oldu...

beinsports.com.tr / Özel Haber

İNGİLTERE PREMIER LEAGUE ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN