Liverpool'un anlaşmaya vardığı Arne Slot kimdir?

Liverpool'un anlaşmaya vardığı Arne Slot kimdir?
İngiltere Premier League ekiplerinden Liverpool, Jurgen Klopp'tan boşalan teknik direktörlük koltuğunu Arne Slot ile doldurduğunu açıkladı. Bu gelişme sonrasında futbolseverler 'Arne Slot kimdir, kaç yaşında, nereli? Arne Slot'un kaç kupası var, hangi takımları çalıştırdı?' gibi sorular sormaya başladı. İşte Arne Slot'un kariyerinden öne çıkanlar...

Arne Slot Kimdir, Kaç yaşındadır, Nerelidir? Hangi takımlarda oynadı?

Arne Slot, 17 Eylül 1978 tarihinde Hollanda'da dünyaya geldi. Futbolculuk kariyerine Bergentheim'ın amatör takımı VV Bergentheim'da başlayan Arne Slot, daha sonra PEC Zwolle'ye geçti ve 1995'te 17 yaşında A takıma yükseldi. Profesyonel kariyerine Jan Everse yönetiminde adım atan 46 yaşındaki çalıştırıcı, Zwolle forması altında ofansif orta saha oyuncusu olarak kendini gösterdi. 2002'de PEC Zwolle ile Eerste Divisie şampiyonluğunu kazandığı sezondaki performasıyla NAC Breda'ya transfer olma başarısı gösterdi.  Avrupa futbolundaki tek deneyimini 2003'te yaşayan Arne Slot, UEFA Kupası'nın ilk turunda NAC Breda'nın Newcastle United'a karşı oynadığı maçlarda süre aldı.

2007 yazında Sparta Rotterdam'a katılan Slot, 2009'da PEC Zwolle'ye geri döndü. Zwolle, 2012'de Eerste Divisie şampiyonluğunu kazanarak Eredivisie'ye yükseldi ve Slot, futbolculuk kariyerini tamamlamadan önce bir sezon daha burada forma giyme şansı yakaladı. 

Arne Slot hangi takımları çalıştırdı?

Arne Slot futbolculuk yıllarının son dönemlerinde PEC Zwolle'de bir antrenör gibi görev yaptı. PEC Zwolle'deki futbol kariyerini 2013'te sonlandırdıktan sonra kulübün teknik kadrosuna katılan Slot, bir süre altyapı antrenörü olarak görev yaptı. Daha sonra Henk de Jong'un yardımcı antrenörlüğüne atanmadan önce Cambuur'da bir sezon boyunca çalıştı.

15 Ekim 2016'da, Rob Maas'ın görevine son verilmesinin ardından Slot, Leeuwarden'de Sipke Hulshoff ile birlikte geçici teknik direktörlük görevini üstlendi.

5 Ocak 2017'de Cambuur, Slot ve Hulshoff'un takıma getirdiği olumlu sonuçlar ve işbirliğiyle sezon sonuna kadar teknik direktörlük görevine devam edeceğini duyurdu. KNVB Kupası'nda ise, Cambuur kulüp tarihinde ilk kez yarı finale yükseldi ve önceki sezonun şampiyonu Ajax'ı eleyerek dikkatleri üzerine çekti.

2017 yılında AZ Alkmar'da yardımcı antrenörlük görevini üstlenen Arne Slot iki yıllık deneyimin ardından takımın başına geçti. 2019 yılında AZ Alkmar teknik direktörlük koltuğuna oturan 46 yaşındaki çalıştırıcı, 2 sezonda 58 maçta takımın başında sahaya çıktı ve 1.93'lük puan ortalaması yakaladı. Başarılı performansın ardından Feyenord'a katılan Arne Slot, Burada 148 maçta 2.15'lik puan ortalaması yakalayarak dikkatleri üzerine çekti.

Arne Slot'un kaç kupası var? 

11 senedir teknik direktörlük yapan Arne Slot bu süreçte iki kez kupa sevinci yaşadı. 

2022-2023 sezonunda Feyenord ile Eredivisie şampioynluğu yaşayan Slot bu başarısıyla beğeni topladı.

2023-2024 sezonunda da Hollanda Kupası zaferi yaşayan deneyimli çalıştırıcı kariyerindeki 2. kupasını kaldırdı.

İNGİLTERE PREMIER LEAGUE ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN