Liverpool ile adı geçen Ruben Amorim kimdir?

Liverpool ile adı geçen Ruben Amorim kimdir?
Sezon sonunda teknik direktör Jurgen Klopp ile yollarını ayıracak olan İngiltere Premier League ekiplerinden Liverpool, Alman çalıştırıcıdan boşalacak koltuğa Sporting Lizbon'u çalıştıran Ruben Amorim'i getirmeye hazırlanıyor. Bu gelişme sonrasında futbolseverler 'Ruben Amorim kimdir, kaç yaşında, nereli? Ruben Amorim'in kaç kupası var, hangi takımları çalıştırdı?' gibi sorular sormaya başladı. İşte Ruben Amorim'in kariyerinden öne çıkanlar...

Ruben Amorim kimdir, nereli, kaç yaşında?

Ruben Amorim, 27 Ocak 1985 tarihinde Portekiz'in Lizbon kentinde dünyaya geldi. Futbolculuk kariyerine Benfica altyapısında başlayan Portekizli çalışıtırıcı, Braga, Belenenses ve Al-Wakrah formaları giydi.

Aktif futbolculuk hayatını Benfica'da noktalayan 39 yaşındaki Amorim, ilk teknik direktörlük deneyimini ise Casa Pia'da yaşadı. 

Casa Pia'nın başında 4 maça çıkan Amorim, sonrasında ise Braga'nın B Takımı'nda teknik direktörlük yapmaya başladı. 

B Takımı'nda gösterdiği performansın ardından Braga'nın başına geçen Amorim, kırmızı beyazlıların başında 13 maça çıktı ve 2.38 puan ortalaması tutturdu.

2019/20 sezonunun Mart ayında doğduğu kentin takımı Sporting Lizbon'dan teklif gelmesi sonrasında yeşil beyazlı ekibe geçen Amorim, başkent ekibinin başında 205 karşılaşmaya çıktı ve 2.24 puan ortalaması tutturdu. 

Ruben Amorim'in kaç kupası var?

6 yıldır teknik direktörlük yapan Ruben Amorim, kariyerine tam 4 kupa sığdırdı.

Amorim, Sporting Lizbon ile 2020/21 sezonunu Portekiz'de şampiyon olarak tamamlarken, aynı sezonda Portekiz Lig Kupası'nı da alarak 'duble' yaptı. 

Sonraki sezona Portekiz Süper Kupası'nı alarak başlayan Amorim, 2021/22 sezonuna bir Portekiz Lig Kupası daha sığdırdı. 

Amorim, kısa süren Braga döneminde de Portekiz Lig Kupası'nı almayı başardı. 

Bu sezon da şampiyonluk yakın

39 yaşındaki çalıştırıcı, bu sezon ise Portekiz Ligi'nde çıktığı 27 maçta topladığı 71 puanla en yakın takipçisi Benfica'nın 4 puan önünde lider durumda bulunuyor.

Merakla bekleniyor

Portekizli teknik direktörün anlaşma sağlanması durumunda Liverpool'un başında nasıl bir performans sergileyeceği futbolseverler tarafından merakla bekleniyor.

İNGİLTERE PREMIER LEAGUE ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN