Listede yoklar! 2024 Ballon d’Or'un eksik yıldızları...

Listede yoklar! 2024 Ballon d’Or'un eksik yıldızları...
2024 Ballon d’Or'un 30 kişilik aday listesi belli olurken aday olamayan yıldız isimler dikkat çekti.

Milli yıldızımız Hakan Çalhanoğlu dahil olmak üzere 2024 Ballon d’Or'un adayları belli oldu. Jude Bellingham, Vinicius Junior gibi sezona damga vuran isimler aday olurken aynı zamanda bu sene bir devir kapandı.

2003 yılından beri Ballon d’Or'a aday olan Messi ve Ronaldo ilk defa aday olamazken ödülü en çok kazanan iki oyuncu ardından futbol dünyasında bir devir sona erdi. 

LİSTEDE YER ALMADILAR

Aday olanlar kadar aday olamayanlar da futbolseverleri şaşırttı. İngiltere Premier League yıldızlarından Kevin De Bruyne, Bernardo Silva ve Salah aday olamadılar. Yine yüksel bedelle Atletico Madrid yolunu tutan Copa America galibi Julian Alvarez ve Bayern'de kötü giden sezonda takımın iyi isimlerinden olan Jamal Musiala da aday olamadı. Barcelona'dan Robert Lewandowski ve Real Madrid'den Rodrygo da listede yer bulamayanlardan.

Neymar, Benzema, Griezmann ve Modric de futbolseverlere göre normal olarak aday olamazken Foot Mercato'nun haberine göre Messi ve Ronaldo'nun ardından bu isimlersiz Ballon d’Or futbolu takip edenlere garip gelmiş durumda.

2024 Ballon d'Or'un sahibi, 28 Ekim'de Paris'te düzenlenecek törende açıklanacak.

beinsports.com.tr / Dış Haberler