Ligue 1'de heyecan sürüyor!

Video yükleniyor...

Fransa Ligue 1'in 36. haftası iddialı ve bir o kadar da heyecanlı bir maçla açılacak. Son şampiyon Lille, ligin en formda takımı Monaco'yu konuk edecek. Bu sezon orta sıralarda kalan Lille, oynadığı son 4 maçın üçünü kaybetti. Monaco ise zorlu deplasmana 7 maçlık bir galibiyet serisi ile çıkacak. Bu süreçte orta sıralardan hızla yükselen kırmızı-beyazlılar, doğrudan Şampiyonlar Ligi anlamına gelen 2. basamağın sadece 3 puan gerisinde bulunuyor. 

Ligue 1'de Cumartesi günü ise tek maç var. Son 3 maçını kazanarak ne kadar formda olduğunu gösteren Brest, bir ara Şampiyonlar Ligi hayalleri kuran Strasbourg'u ağırlayacak. 

Ligin hem alt hem üst sıraları karışacak

Ligue 1'de Pazar günü hem Avrupa kupalarına katılım hem de düşme hattını çok yakından ilgilendiren maçlar oynanacak. Heyecan dolu gün,, Metz - Lyon maçıyla açılacak. 16.00 seansında ise tüm gözler Angers ile Bordeaux arasındaki maçın üzerinde olacak. Son 14 maçta sadece 1 galibiyet alabilen Angers, düşme hattına tehlikeli şekilde yaklaşmış durumda. Bordeaux ise son 62 yılın en kötü dönemini geçiriyor. Şu ana kadar sadece 27 puan toplayabilen konuk ekibin, lige tutunmak için, artık kazanmak başka çaresi kalmadı.

İkinci sıradaki Marsilya da, zorlu Rennes ve Strasbourg maçları öncesi, Lorient deplasmanında hata yapmak istemiyor. Ligue 1'in bu sezon deplasmanda en çok puan toplayan takımı Marsilya, Lorient'e de son 5 maçta puan vermedi.

Pazar gününün kapanışını ise şampiyon Paris Saint-Germain yapacak. Paris ekibi, az da olsa düşme tehlikesi bulunan Troyes karşısında, taraftarına iyi bir oyun izletmek amacıyla sahaya çıkacak. Ligue 1'de 36. hafta, hafta içine sarkan Nıce - Saint Etienne ve Nantes - Rennes maçlarıyla son bulacak.