Liderlerin kara haftası

Liderlerin kara haftası

Geride bıraktığımız haftasonu, Avrupa liglerinden liderlerin kara haftası olarak tarihe geçti. Avrupa futbolunda bir daha rastlanması pek mümkün olmayan haftada Avrupa'nın önemli 9 liginde zirvede bulunan ekiplerinden sadece Schalke ve Porto haftayı üç puanla kapattı.

AÇILIŞI INTER YAPTI
Avrupa futbolunda bir daha rastlanması pek mümkün olmayan haftanın açılışını Serie A'nın rekortmen lideri Inter yaptı. Lacivert siyahlılar, Reggina deplasmanından 0-0 beraberlikle dönerek galibiyet serisine nokta koydu. Inter, Reggina maçından önceki 4 maçını kazanmıştı.

LYON
Haftanın ikinci kaybedeni 2007'de yaşatığı şoklara alıştığımız Ligue 1'in lideri Lyon oldu. Küme düşme hattındaki Valencivennes ile 0-0 berabere kalan Lyon, her zamanki gibi puan kaybetmesine rağmen ikinci sıradaki Lens ile puan farkını 1 puan daha artırdı. Çünkü Fransa Ligi'nin artık geleneği haline gelen olay gerçekleşti ve Lens da liderin puan kaybettiği haftayı yenilgiyle kapattı.

FENERBAHÇE
Haftanın üçüncü sürprizi ülkemizden geldi. Lider Fenerbahçe, Kayserispor deplasmanında 2-2'lik beraberliği son saniyelerde gelen golle kurtarabildi. Böylece Sarı lacivertlilerin 3 haftalık serisi de sona erdi. Ancak Fenerbahçe'nin takipçisi Beşiktaş, Lens kadar cömert değildi ve Rizespor'u yenerek farkı 4'e indirdi.

MANCHESTER UNITED
Haftanın belki de en büyük sürprizini Van Der Sar ve Rio Ferdinand yaptı. Portsmouth deplasmanında bu iki önemli ismin ortaklaşa yaptığı hatalar lider Manchester United'ın maçı 2-1 kaybetmesine ve 7 haftalık zafer serisine son vermesine yol açtı. İkinci sıradaki Chelsea de ezeli rakiplerinden Tottenham'ı 1-0 yenerek farkı üçe indirdi. Artık İngiltere Premier Lig şampiyonunu iki dev arasında 9 Mayıs'ta Stamford Bridge'de oynanacak maç belirleyecek.

PSV
Lyon'la beraber 2007'nin istikrarsız liderlerinden biri olan PSV de bu hafta kaybedenlerden biri oldu. Alex'in sakatlanmasından sonra defans kurgusunda büyük problem yaşayan Kırmızı beyazlıları deviren ekip, ligde kalma mücadelesi veren NEC oldu.  PSV'nin takipçilerinden Ajax da haftayı beraberlikle kapatırken, AZ Alkmaar fırsatı kaçırmayan ekip oldu.

BARCELONA
Şampiyonluk yarışının 6 takımla devam ettiği La Liga da liderin kayıpları oynadığı bir mücadele oldu. Barcelona, şampiyonlak yarışındaki rakiplerine hiç fırsat tanımayan Zaragoza'ya 1-0 yenildi. Katalanlar'ın ezeli rakibi Real Madrid bu kaybı çok iyi değerlendirdi ve puan farkını 2'ye indirmeyi başardı. Ancak liderin diğer takipçileri Valencia ve Sevilla yine kazanamadılar.

GENK
Kaybeden liderler arasında ençok üzülen ekip ise Belçika lideri Racing Genk oldu. Germinal'e 2-1 yenilen Genk zirvedeki yerini Standard'ı 1-0 yenen Anderleceht'e devretti.

HAFTANIN SÜRPRİZLERİ (!) SCHALKE VE PORTO'DAN
Puan kaybeden liderler açısından adeta haftanın sürprizine imza atan ve 3 puanı hanesine yazdıran ise Schalke ve Porto oldu. Schalke, M'gbadbach'ı 2-0 yenerek geçen hafta yaşadığı Bayern şokunu unutturmayı başardı. Ancak Schalke'nin takipçileri Werder ve Stuttgart da kazanınca puan farkı açılmadı. Porto da Vitoria Setubal'i 5-1 yenerek zirvedeki yerini korudu. 

(Haber: Ömer Faruk Can - Ligtv.com.tr)