Lejyonerlerimizin Bundesliga karnesi

Lejyonerlerimizin Bundesliga karnesi
Almanya Bundesliga'da 34 haftalık maraton, haftasonu oynanan maçlarla sona erdi. Almanya'daki temsilcilerimizin sezon karnesine bir bakalım.

Avrupa'daki lejyonerlerimizin sayısının en fazla olduğu ülkelerden birisi olan Almanya'da lig mücadelesi son hafta maçlarıyla sona erdi. 

Bayern Münih'in üst üste 8. şampiyonluğu ile biten Bundesliga 2019-2020 sezonunda 7 Türk oyuncu takımlarının başarısı için ter döktü.

Devre arasında kulübü Wolfsburg'dan Union Berlin'e kiralanan Yunus Mallı, Türk oyuncular arasında ligi en iyi noktada bitiren futbolcu oldu. Sezonun ikinci yarısında 13 maça çıkan Mallı, 1 asist üretti ve takımıyla sezonu 11. sırada noktaladı.

Ligi 12. basamakta bitiren Schalke'de ülkemizi Ozan Kabak ve Ahmed Kutucu temsil etti. 19 yaşındaki iki oyuncumuz da sezon içinde beklentileri karşılayamayan takımlarında en çok öne çıkan isimler oldular. Ozan Kabak, geçirdiği sakatlık dönemine rağmen 26 maçta savunmada görev yaparken 3 gol ve 1 asistle hücuma da iyi bir katkı yaptı. 

Kasım 2019'da ilk kez A Milli Takımımızın formasını giyen Ahmed Kutucu ise 25 mücadelede şans bulurken 3 gol ve 2 asistle oynadı.

Almanya'da sezonun hayal kırıklıklığı yaratan ekiplerinden birisi de Werder Bremen'di. Temsilcilerimizden Ömer Toprak ve Nuri Şahin'in formasını giydiği Bremen ekibi, puan tablosunda 16. sıraya demir attı. Werder Bremen, play-out'ta Heidenheim ile ligde kalma mücadelesi verecek. Milli oyuncularımızın karnesine bakıldığında ise Ömer Toprak'ın 10 maçta forma giydiğini, Nuri Şahin'in ise 16 karşılaşmada 3 asist ürettiğini görüyoruz.

Milli takımımızın EURO 2020 vizesi almasında büyük payı olan isimlerden Kaan Ayhan ve Kenan Karaman'ın kulübü Fortuna Düsseldorf ise 34 maçta topladığı 30 puanla sezonu 17. sırada tamamladı ve Bundesliga 2'nin yolunu tuttu. Adı zaman zaman Türk kulüpleriyle de alınan ikiliden Kaan Ayhan 31 maçta 2 gol ve 3 asist üretirken hücum hattının etkili ismi Kenan Karaman da sezonu 6 gol ve 1 asistle noktaladı.