Larin'den sözleşme yanıtı: "Buraya tamamen alıştım..."

Video yükleniyor...

Beşiktaşlı Larin, İngiliz basınına açıklamalarda bulundu. Kanadalı forvet, siyah-beyazlılardaki geleceğiyle ilgili olaraksa "Sezona odaklanmış durumdayım, umarım bir şampiyonluk daha kazanırız." ifadelerini kullandı.

Beşiktaşlı Cyle Larin, Kanada Milli Takımı ve kariyer yolculuğuyla ilgili İngiliz Guardian gazetesine açıklamalarda bulundu. 

Larin Kanada'nın, Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'na katılma hedefiyle ilgili olarak, "Eğer Dünya Kupası'na katılabilirsek, herkes bizim kim olduğumuzu görecek. Biz, her takımla rekabet edebilecek güçteyiz... Eğer Kanada için oynuyorsanız, bunun özel bir duygu olduğunu anlarsınız. Bunu, Meksika maçında gördük... Onları yenerek ne kadar iyi durumda olduğumuzu gösterdik... Şu anda çok iyi bir takıma sahibiz ve takım içerisinde hepimiz kardeş gibiyiz. Birçok oyuncumuz Avrupa liglerinde kendini gösteriyor ve bu daha önce rastladığımız bir durum değil. Birlikte kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Her zaman Dünya Kupası'nda oynamak istediğini belirten Kanadalı futbolcu, "Çocukluğumda sokaklarda, farklı ülkelere ait bayraklar vardı ve ben milli takımla Dünya Kupası'na katılarak bunu değiştirmek istiyordum. Şu anda o bayrakların yerine Kanada bayrağı astırma şansına sahibiz... Kanada'nın güçlü takımlarla rekabet edebileceğini göstermeyi, biraz da bunun için istiyorum." dedi.  

Daha önce basketbol ve buz hokeyi de oynadığını dile getiren Larin, "Hokey pahalı bir spor ve benim o kadar param yoktu. Futbol , gerçekten iyi olduğumu düşündüğüm tek spordu... Bu çok sevdiğim sporda idolüm ise Didier Drogba... MLS'te karşılıklı da oynadık ama onu Chelsea'de oynarken de seyrederdim. Bu yüzden favori takımım Chelsea'dir."

Larin, Orlando'da beraber forma giydiği Kaka hakkında ise şunları söyledi; 

"Kaka çok zeki bir oyuncuydu... Onun  ile oynadığım dönem, kariyerimin iyi yıllarıydı ve tadını çıkardığımı söyleyebilirim... Daha topu ayağına almadan önce, birkaç adım sonrasında neler yapacağını bilirdi. Rakiplerini sürekli yanıltarak bir adım önde olmayı başarırdı. Kaka'nın futbol oynadığı seviyeyi, ve oynadığı takımları bildiğiniz için o standarda çıkmak istiyorsunuz." 

Geçen sezon 2 şampiyonluk yaşadığı ve 38 lig golü kaydettiği Beşiktaş'taki geleceği sorulan Kanadalı futbolcu, "Buraya tamamen alıştım ve sezona odaklanmış durumdayım. Umarım bir şampiyonluk daha kazanırız..." diyerek sözlerini noktaladı.