Kupa koleksiyoncusuydu! Toni Kroos'un hikayesi...

Video yükleniyor...

Yeşil sahalar bir sanatçısını daha uğurlamak üzere... 

Oyun görüşü, milimetrik pasları, füze niteliğindeki şutları ve duran top becerisiyle futbol severlerin aklına kazınan Toni Kroos, sürpriz bir kararla yazın oynanacak Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ardından futbol kariyerine nokta koyacağını duyurdu. 

Kariyerini Real Madrid'de tamamlamak istediğinin her fırsatta altını çizen Alman orta saha, sözünü tuttu ve 34 yaşında, performansından henüz bir şey kaybetmediği noktada kramponlarını asma kararı aldı. 

Toni Kross, bir sanatçı edasıyla oynadığı futbola Hansa Rostock altyapısında başladı. 

2006 yılında avrupa 17 Yaş Altı Şampiyonası'nda altın oyuncu ödülünü kazanması ve aynı zamanda turnuvanın gol kralı olmasının ardından Alman futbolunun hükümdarı Bayern Münih'in dikkatini çekti. 

Zamanla A takıma yükselen Alman futbolunun yeni yeteneği, Bavyera ekibinde süre bulmakta zorlanmasının ardından Bayer Leverkusen'e kiralandı. 

Leverkusen'de 2 sezon geçiren Kroos, 2009/2010 sezonunda 35 maçta gösterdiği 9 gol 11 asistlik performansın ardından tekrar Münih ekbine döndü. 

Toni Kroos, Bayern Münih'te bir daha formayı bırakmayacaktı. 

İlk 11'in değişmezi konumuna gelen yetenekli orta saha 205 maçta forma giydi ve 24 gol 49 asistlik performansıyla 1'i Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplamda 10 kupa kazandı.

2012/2013 sezonunda teknik direktör Jupp Heynckes'le gelen destansı 3 kupalı sezonun baş aktörlerinden biri oldu. 

Javi Martinez ve Schweinsteiger ile takımın değişmez orta üçlüsünü oluşturan Toni Kross, fırtına gibi esen Bayern Münih'in ritmini belirleyen en önemli isimdi. 

Kroos, Almanya Milli Takımı tarihinde de önemli bir yere sahip. 

Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda gelen zafer sırasında orta sahada yine onun ismi yazılıydı. 

Turnuvanın asit kralı oldu ve sezonun rüya on birine girdi.

Toni Kroos, Dünya Kupası zaferinin ardından rotayı kupa dolabını tıka basa dolduracağı İspanya'ya kırdı. 

Sıradaki durağı,en iyilerin takımı Real Madrid oldu. Yeşil sahaların karizmatik ismi 25 milyon Euro'ya eflatun beyazlı formayı sırtına geçirdi. 

Toni Kroos 10 yıldır formasını giydiği Real Madrid'de de kazanmaya devam etti. 

Luka Modric ile uzun yıllar unutulmayacak bir ikili oluşturan Alman yıldız, İspanyol devi ile 463 maçta, 4'ü Şampiyonlar ligi olmak üzere tam 22 kupa zaferi yaşadı. 

Kroos, Real Madrid ile son bir finale daha çıkacak. 

Yıldız orta saha, Madrid ekibindeki son maçında 1 Haziran'da Borussia Dortmund karşısında 5. Şampiyonlar Ligi zaferi için ter dökecek.

Kroos, Bayern Münih ve Real Madrid ile mümkün olan tüm kulüp kupalarını kazandı. Toplamda 32 kupa kazanan Kroos, Thomas Müller ile birlikte en başarılı Alman futbolcu olarak öne çıkıyor.

Yıldız futbolcunun kariyerinde sadece Avrupa Şampiyonası eksik durumda. 

Toni Kroos, Almanya'nın ev sahipliğindeki 2024 Avrupa Şampiyonası'nda kariyerindeki tek eksiği kazanıp, futbola vedasını taçlandırmayı hedefliyor. 

2021 Avrupa Şampiyonası sonrası Milli Takımı bırakan 34 yaşındaki futbolcu, teknik direktör Julian Nagelsmann tarafından turnuva öncesinde milli takıma geri çağrılmıştı. 

Tonı Kross'un milimetrik uzun paslarını son kez izleyeceğimiz EURO 2024, 14 Haziranda oynanacak Almanya, İskoçya açılış maçıyla start alacak.