Stefan Kuntz: "Kimse hocayı korumuyor"

Video yükleniyor...

A Milli Futbol Takımımız, Japonya ile oynadığı hazırlık maçında 4-2 mağlup oldu.

Karşılaşma sonrasında milli takımın teknik direktörü Stefan Kuntz mağlubiyeti ve EUFA 2024 elemelerinde Hırvatistan ile oynayacakları kritik maç hakkında açıklamalarda bulundu.

Mağlubiyet için Kuntz, "Fiziki yönden bazı oyuncularımız Japonya ile yarışamadı. Bu maçı oynadığımız için çok mutluyum. Devreden sonra çok iyi çıktık. Bu maçı kazanabileceğimizi gösterdi takım. 3-2'den sonra bir gol daha bulabilirdik, pozisyonlarımız vardı. Hem hayal kırıklığı yaşıyorum, hem de mutluyum. Bu maçta gördüklerim, beni Hırvatistan maçına çok daha iyi hazırlayacak." ifadelerini kullandı.

"Sorgulanan, soru işareti olan hep hoca"

Olumlu sonuçların dışında olumsuz durumlarda da destek görmediğini söyleyen Kuntz, "Bugün hava çok sıcaktı. Ama bazı oyuncuların taktiksel koşuları yapmadıklarını gördük. Ben taraftarların söylediklerini de Türkçe bilgim kadar anlıyorum. Kimse hocayı korumuyor. Hep sorgulanan, soru işareti olan hoca. Ama konunun o olmadığını söyleyebilirim." dedi.

Yönetimi hakkında olumlu yönlerden birinin de gençleri doğru zamanda oynatmak olduğunu söyleyen Kuntz, "Eğer hoca ile ilgili insanlar olumlu bir şey söylemek istiyorlarsa, 'Genç oyuncuları maçlarda ne zaman oynatacağını bildiği' olabilir. Arda Güler'de de benzer şeyi yaşadık. Doğru zamanda oynattık ve karşılığını çok güzel şekilde aldık." sözlerini söyledi.

Aynı zamanda son iki maçta milli takım ile iki gol atma başarısı gösteren genç golcü Bertuğ Yıldırım hakkında da konuşan Kuntz, "Pozitif bir şeyle sonuçlandırabilirsek, Bertuğ oynadığımız maçların en iyi oyuncusu diyebiliriz." sözleriyle basın toplantısını tamamladı.