Konya'da milli takım heyecanı

Konya'da milli takım heyecanı
Konya Valisi Muammer Erol, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Konya'da oynanacak Letonya ve Hollanda maçlarına ilişkin, dışarıdan gelecek tüm seyircilere Konya'nın misafirperverliğini gösterebilmek gibi bir borçları olduğunu belirterek, "Bu sınavın altından kalkacağımıza inanıyorum" dedi.

Erol, milli takımın Konya'ya gelmesiyle ilgili bir restoranda düzenlenen toplantıda, 3-6 Eylül tarihlerinde Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Konya'da önemli maçları olduğunu anımsattı.

Letonya ve Hollanda maçlarının Konya'da oynanacak olmasının bir emeğin ürünü olduğunu belirten Erol, "42 bin kişilik bir stadın varlığı milli maçların Konya'da oynanabilmesi için oluşan avantajlardan bir tanesiydi. Bir diğer avantajımız ise geçen sezon Torku Konyaspor'un ve seyircilerimizin gösterdiği performanstı" ifadelerini kullandı.

Erol, milli takımın bu akşam Konya'ya geleceğini ve 7 gün kentte kalacağını vurgulayarak, şanları kaydetti:

"Konya olarak, bize sunulan bu ikramın kıymetini bilerek, hakkını vermek gerekiyor. Bu, şehrin zenginliklerini tanıtma fırsatıdır. Bu fırsatı iyi değerlendirmek lazım. Dışarıdan gelecek tüm seyircilerimize Konya'nın misafirperverliğini gösterebilmek gibi bir borcumuz var. Bu sınavın altından kalkacağımıza inanıyorum. Valilik ve bağlı birimlere düşen görevlerin en önemlisi, 'güvenlik' başlığı altında gerçekleştirilecek hizmetlerdir. Milli maçlar için epey hazırlıklarımız var. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın bu maçlara gelecek olması ihtimalini göz önünde bulundurarak, güvenlikle ilgili görevlerimizi epeyce artırdık."

Milli maçların bütün farklılıkları bir kenara bıraktıracak önem taşıdığını dile getiren Erol, milli maçta Konya'nın "bayrak şehir" olmasını istediğini aktardı.

"Ev sahibi olarak elimizden geleni yapıyoruz"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını ifade etti.

Ev sahibi olmanın sorumlulukları olduğuna dikkati çeken Akyürek, şöyle devam etti:

"Bu konuyla ilgili birkaç toplantı yaptık. Bu görev bölümü içerisinde fiziki mekanların hazırlanması, belediyenin bayrak asması gereken alanlarla ilgili düzenlemeleri yapıyoruz. Kayacak Tesisleri'ni büyük oranda yeniledik. İki antrenman sahasının çimleri yenilendi. Yeni bir antrenman sahası oluşturuldu. Zeminden ısıtmalı 4. bir antrenman sahasının da hazırlıklarını yapıyoruz. Stadyum çevresinde bir takım hazırlıklar yapıldı. Ev sahibi olarak elimizden gelen hazırlıkları yapıyoruz. Milli maç coşkusunu şehrimizin tamamına yaymakla ilgili de bir takım çalışmalar yapıyoruz. Maç saatinde Kültürpark'tan canlı olarak ekranlardan milli maç halkımıza sunulacak."

Akyürek, Hollanda müsabakasının biletlerinin tamamının bittiğini, Letonya maçının ise birkaç bin bileti kaldığını belirterek, bu maçlarda 2 bin 500 kişiden oluşan güvenlik gücünün görev alacağını bildirdi.

Toplantıya, Konya Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Torku Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şube Başkanı Recep Çınar katıldı.