Konya'da fair-play günleri

Konya'da fair-play günleri

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Konya Merkez Şubesi, 2007 UNESCO Mevlana Yılı nedeniyle Konya'da "Mevlana Felsefesi ve Futbolda Fair-Play" konulu bir panel düzenleyecek. Panele Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve ünlü futbolcu Sergen Yalçın gibi ünlü isimler katılacak.

Derneğin resmi internet sitesine bir açıklama yapan TÜFAD Konya Merkez Şubesi Başkanı İsmet Karababa, aldığı ödüllerle fair-play'in başkenti olarak anılan Konya'yı en iyi şekilde anlatmak zorunda olduklarını belirterek, "Bu anlamda Mevlana'nın hoşgörüsüyle, kitleleri olumlu davranışlar sergilemeye teşvik edecek faaliyetlerde bulunup, toplumsal barışa katkı sağlamak bizlere yüklenen sorumlulukların başında gelmektedir" dedi.

Son yıllarda çeşitli sebeplerden dolayı toplumu etkileyen şiddet olaylarının artarak çeşitlendiğini anlatan Karababa, şöyle konuştu: "Dolayısıyla yaşam alanlarımızı, ailelerimizi, okullarımızı, sokaklarımızı, tüm toplum alanlarını ve özellikle de futbolu olumsuz etkilemektedir. Futbolda olumlu davranışlar sergileyerek şiddeti içinde barındırmayan bir kültürün oluşması ancak sorunlardan, kişisel çıkar çatışmalarından, özellikle hastalıklı duygu ve bakış açılarından arınma ve Mevlana hoşgörüsüyle fair play ruhunun kazandırılmasına yönelik projelerin üretilip hayata geçirilmesiyle mümkün olacaktır."

Şiddeti önleme yollarına da değinen İsmet Karababa, sözlerine şöyle devam etti: "Bu programı yapmakta amacımız, dünya ve Türk futbolunda artan fanatizmin sona erdirilmesi, holigan davranışların terk edilmesi, futbol sahalarında gözlenen şiddet olaylarının önüne geçilmesidir. Mevlana hoşgörüsünü yaygınlaştırarak, fair play ruhunu öne çıkarmak için bir araya gelmek. Futbolda fair play ruhuna uygun davranışların teşvik edilmesine yönelik birtakım organizasyonlar içinde toplumsal barışa ve sporumuzda
arzulanan huzur ortamının sağlanmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz."

Dernek tarafından 14 Mayıs günü düzenlenecek 'Mevlana Felsefesi ve Futbolumuzda Fair-Play' konulu panele konuşmacı olarak Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, ünlü futbolcu Sergen Yalçın, eski Trabzonspor Başkanı Özkan Sümer, Turkcell Süper Lig hakemlerinden Selçuk Dereli ile TÜFAD yöneticileri katılacak. Panele katılanların ayrıca Mevlana Türbesi ve Müzesi'ni de ziyaret edecekleri belirtildi.