Kjaer'e büyük onur

Video yükleniyor...

Christian Eriksen'in hayatını kurtaran Simon Kjaer ve Danimarka Milli Takımı Sağlık Ekibi büyük bir onura layık görüldü.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Danimarka ile Finlandiya arasında oynanan maçta kalp krizi geçiren Christian Eriksen, kaptan Simon Kjaer ve sağlık ekibi tarafından hayata döndürülmüştü. Eriksen'i ölümün kıyısından çekip alan Kjaer ve Danimarka Milli Takımı Sağlık Ekibi, bu yılki UEFA Başkanlık ödülüne layık görüldü.

Kjaer, ödülü bir alçakgönüllükle kabul ettiğini söyledi. Yaşadıklarını ömrünün sonuna dek unutamayacağını ifade eden deneyimli savunma oyuncusu; "Christian'ı hayata döndürmek için takım olarak mücadele ettik. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Christian için çok mutluyum. Bu ödülü de kariyerimin en büyük ayrıcalıklarından biri olarak görüyorum" dedi.

Eriksen'i hayata döndüren sağlık ekibinin lideri Mogens Kreutzfeldt ise sadece işlerini yaptıklarını dile getirdi. Kreutzfeldt; "Böyle bir ödüle layık görüldüğümüz için büyük gurur duyuyoruz. Biz sadece bize öğretileni yaptık" ifadesini kullandı.