"Kişiliğimizi ispat ettik, hedefimiz aynı"

Video yükleniyor...

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, beIN SPORTS Basketbol Programları Müdürü İsmail Şenol'un sorularını yanıtladığı röportajında beIN SPORTS'a birbirinden özel açıklamalarda bulundu.

EuroLeague şampiyonluğunun kazanıldığı günleri anlatarak sözlerine başlayan deneyimli çalıştırıcı, "Sabah saatlerinde telefonumdaki fotoğraf albümüne baktım ve o günlerden birkaç fotoğraf vardı. Eve gittiğimde eşimden o günlere dair fotoğraf albümü hazırlamasını isteyeceğim." ifadelerini kullandı.

İsmail Şenol'un, "Golden State Warriors Genel Menajeri Bob Myers, 'Şampiyonluğu tekrar etmek, şampiyonluğu kazanmaktan daha zor.' diyor." hatırlatmasına karşılık veren Ataman, "Takımım kişiliğini ispat etmiş ve birlikte başarmayı bilen bir takım. Bizim hedefimiz aynı." şeklinde konuştu.

Lacivert-beyazlıların ABD'li yıldız oyun kurucusu Shane Larkin'den övgüyle söz eden tecrübeli başantrenör, "Larkin çok iyi çalışıyor. Sezonun başından itibaren en üst düzey seviye olacaktır. Bu sezon Larkin ile Micic'in MVP rekabetine gireceğini düşünüyorum. Bence Larkin MVP'liği kimseye bırakmaz." yorumunu yaptı.

A Milli Erkek Basketbol Takımı hakkındaki görüşlerini de aktaran Ataman, "Biz hedefi en yukarılara koymalıyız. Yapamazsak, bir sonrakini düşünürüz diyoruz. Düşün, düşün, düşün nereye kadar? Milli takımlar düzeyinde aşağılara gitmeye başladık. Bu mantaliteyi aşmamız lazım." dedi.