Kıran’dan Yıldırım’a misilleme

Kıran’dan Yıldırım’a misilleme

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Kıran, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a federasyon ve şahsı hakkında yaptığı açıklamalar dolayısıyla 2 ayrı tazminat davası açtı. Tahir Kıran, Fenerbahçe Kulübü Disiplin Kurulu tarafından üyelikten ihraç edilmişti.

Tahir Kıran, Ligtv.com.tr Haber Müdürü Erdem Erol’a yaptığı açıklamada, Aziz Yıldırım’ın yapmış olduğu açıklamalara karşılık 2 tane tazminat davası açtığını söyledi. Kıran, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırırm’ın, “Tabii bu komplonun içinde Tahir Kıran dışında başka hain Fenerliler de var. Aziz Yıldırım düşmanlığı uğruna bunu yapanlar da var” şeklinde açıklamasındaki hain ve komplo kelimelerinden dolayı bir tazminat davası açtığını belirterek, “Yine bir açıklamasında Federasyon’un kirli olduğu ve pisliğe batmış olduğu şeklinde açıklamalarından dolayı da bir başka tazminat davası açtım” dedi.

Aziz Yıldırım düzenlediği basın toplantısında, Tahir Kıran’la ilgili şunları söylemişti:
“Tahir Kıran Haziran'da bana geldi ve Ulusoy ile barışın dedi. Şahitlerim de var. (Benim Haluk Ulusoy ile şahsi sorunum yok, aynı restorana gitmem, aynı işi yapmam) dedim. Benim tek sorunumun Fenerbahçe'nin haklarının yenmesi olduğunu söyledim. Benim görüşüp görüşmemenin önemsiz olduğunu, önemli olanın Federasyon ile Fenerbahçe'nin ilişkilerinin iyi olması gerektiğini isöyledim. O da bana (ilişkileriniz iyi olursa Fenerbahçe daha rahat şampiyon olur) dedi. Sonra 2. bir randevu aldı benden. Çok önemli dedi. Kardeşimin şirketinde bir araya geldik. Orada benimle teke tek konuşmak istedi. Kendisi bana telefonlarımızın dinlendiğini, benim bir cümle sarfettiğimi ve bundan dolayı bazı olaylar olacağını söyledi. Ben de kardeşlerimi içeri aldım ve aynı şeyleri söylettim. Bu konudada da gerekeni yapacağım hukuki olarak. 3. kez görüştük, Marco'nun dışında başkalarının da Türk yapılacabileceğini söyledi. Ben de başka türk yapacak oyuncumuz olmadığıını söyledim. Geçen hafta Sayın Nihat Özdemir bir konuşma yaptı. İnsanlar da hiç konuşmayan Fenerbahçe niye konuştu dedi. Çünkü geçen haftadan önceki perşembe Tahir Kıran ve Bülent Demirlek bir gece kulübünde beraberdi. Sonra da maça Demirlek atandı ve maçı nasıl yönettiği de ortada. Tabi bu komplonun içinde Tahir Kıran dışında başka hain Fenerliler de var. Aziz Yıldırım düşmanlığı uğruna bunu yapanlar da var. “

AZİZ YILDIRIM'A BAŞKA DAVA AÇILACAK MI?
Kıran, Türkiye Futbol Federasyonu’ndaki diğer Yönetim Kurulu üyelerinin, Aziz Yıldırım’ın federasyonu hedef alan açıklamalarına karşılık dava açıp açmadıkları şeklindeki sorumuza, “Onu bilmiyorum. Kendilerinin bileceği iş” şeklinde cevap verdi. 

KIRAN'DAN BASIN AÇIKLAMASI
Gece geç saatlerde Ligtv.com.tr'nin sorularını yanıtlayarak, Aziz Yıldırım'a dava açtığını söyleyen Tahir Kıran, sabah saatlerinde de bir basın açıklaması yaptı. 

Kıran, yaptığı basın açıklamasında, "Santra Programının canlı yayın konuğu olan Aziz Yıldırım, şahsımla ilgili olarak, "Fenerbahçe şike yaptı dediği için Tahir Kıran'ı kulüpten ihraç ettik" şeklinde açıklama yapmıştır. Bu açıklama açık bir iftiradır. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Yıldırım'ı bu açıklamasını ispata davet ediyorum; aksi halde kendisini tüm kamuoyu ve özellikle de Fenerbahçe camiası nezdinde müfteri ilan edeceğim" dedi.

Aziz Yıldırım ile Sadettin Saran arasında televizyon programında 'adam mısın, erkek misin, vs' gibi tartışmaların yaşanmasının da kendisinde büyük üzüntü meydana getirdiğini söyleyen Kıran, kulüpten ihraç edilme kararının yanlış ve haksız olduğunu savundu. Kıran, bu kararın, Fenerbahçe Disiplin Kurulu içerisinde düzeltilmesi için gerekli başvuruları yaptığını ancak gerekirse yargı yoluna da başvuracağını söyledi.

Kıran, basın açıklamasının sonunda, "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Ben, sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim' sözünü son günlerde yaşananlardan sonra bazı spor adamlarına hatırlatmayı bir Türk vatandaşı olarak kendime görev addediyorum" sözlerini kullanması dikkat çekti. 

Telegol programında gündeme gelen şike iddiaları üzerine bir basın toplantısı düzenleyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın açıklamalarını okumak için tıklayın...

Tahir Kıran, Fenerbahçe Kulübü üyeliğinden Disiplin Kurulu tarafından ihraç edilmişti. Bu haberi okumak için tıklayın...

[email protected]