Kimi Antonelli: "Gerçekten ağlamak üzereyim"
Yayınlanma Tarihi 15 Mart 2026 Paz 09:18
Güncelleme Tarihi 15 Mart 2026 Paz 09:21
Mercedes pilotu Kimi Antonelli, Şanghay'da cumartesi günü 'F1 tarihinin en genç pole pozisyonu sahibi' rekorunu kırdıktan sonra pazar günkü yarışta damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu ve kariyerinin ilk galibiyetini elde etti.
19 yaşındaki pilot, 56 turluk yarışın büyük bölümünde hatasız bir sürüş yaptı ve hem takım arkadaşına hem de Ferrari pilotlarına karşı pozisyonunu korudu.
Yarışın ardından konuşan Antonelli, elde ettiği zaferin ardından duygularını ifade etmekte zorlandığını dile getirerek:
"Dün, İtalya'yı yeniden zirveye taşımak istediğimi söylemiştim ve bugün bunu başardık. Söyleyecek söz bulamıyorum, gerçekten ağlamak üzereyim. Takımıma çok teşekkür ederim. Bu hayali gerçekleştirmeme yardımcı oldular. Daha yolun başındayız, çabalamaya devam edeceğiz. Sezonun geri kalanını sabırsızlıkla bekliyorum. George inanılmaz ve her açıdan çok güçlü bir sürücü, bu yüzden onu yenmek için çok çaba sarf etmek gerekecek. Ama onunla çalışmak harika bir fırsat çünkü ondan çok şey öğreniyorum."
Finişe son 3 tur kala Antonelli, blokaj yaşayarak küçük bir pist dışı ziyaretiyle lastiklerinde yanık noktaya sebep oldu. İtalyan pilot bu olayın ardından yaklaşık 2 saniye kaybetse de liderliğini eline tutmaya devam etti ve galibiyete ulaştı.