ÖZET | Kasımpaşa 3-1 İstanbulspor

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Kasımpaşa evinde İstanbulspor'u 3-1 mağlup etti.

Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda hakem Erkan Özdamar'ın düdüğüyle başlayan mücadeleye deplasman ekibi İstanbulspor harika bir başlangıç yapsa da gol Kasımpaşa'dan geldi.

Ev sahibi ekip korner şansı sonrasında Mamadou Fall'ın harika golüyle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

Hakan Yakın'ın takımı İstanbulspor maçın temposunu belirleyen takım olurken, üst üste bulduğu şanslarda Kasımpaşa kalecisi Andreas Gianniotis'i geçemedi.

Kasımpaşa ise İstanbulspor'un baskın oyununa karşın kontra ataklarla İstanbulspor kalesine giderken, harika bir organizasyonla çıkan ev sahibi ekipte sezona harika başlayan Aytaç Kara, Iron Gomis'in asistinde 56. dakikada farkı 2'ye yükseltti.

Aytaç Kara şova devam etti

Kariyer sezonunu yaşayan Aytaç Kara bu sezon çıktığı 10. maçta gol sayısını 7'ye yükseltirken, Iron Gomis de maçtaki asist sayısını 2'ye yükseltmiş oldu.

2-0 üstünlük sonrası oyun olarak da rahatlayan Kasımapaşa'da bu sefer de sahneye Julien Ngoy çıktı ve 72. dakikada farkı 3'e yükseltti.

İlerleyen dakikalarda İstanbulsporda oyuna sonradan Emir Kaan Gültekin 76. dakikada farkı 2'ye indirirken, üst üste iki hafta gol atma başarısı gösterdi.

Karşılaşmada başka gol sesi çıkmazken, Kasımpaşa 3-1'lık üstünlükle galibiyete uzanan takım oldu ve puanını 18'e yükseltti. Hakan Yakın'ın takımın başına geçmesiyle geçen hafta ilk galibiyetini alan İstanbulspor ise 5 puanda kaldı.

İşte karşılaşmadan öne çıkan pozisyonlar:

18. dakikada sağ kanattan etkili çıkan İstanbulspor gole çok yaklaştı. İzlemek için tıklayın!

27. dakikada sağ kanatta topla buluşan Coly'nin pasında ceza sahasına girer girmez şutunu çeken Loshaj'ın vuruşunda top üst direkten oyun alanına döndü. İzlemek için tıklayın!

32. dakikada Kasımpaşa öne geçti. Soldan kullanılan köşe vuruşunda ön direkte savunmanın uzaklaştırmak istediği top arkaya açıldı. Gomis önüne düşen topu kafa vuruşuyla Fall'a bıraktı. Fall'ın gelişine vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu:1-0 İzlemek için tıklayın!

45. dakikada İstanbulspor gole yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına giren Ndao'nun ortasında arka direkte topa yükselen Muammer'in kafa vuruşunda kaleciyi geçen topu Omeruo çizgiden çıkardı. İzlemek için tıklayın!

56. dakikada Kasımpaşa farkı 2'ye çıkardı. Hajradinovic'in pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Gomis hemen solundaki Aytaç'ı gördü. Kaleci ile karşı karşıya kalan Aytaç Kara meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-0 İzlemek için tıklayın!

72. dakikada Kasımpaşa 3 farklı üstünlük yakaladı. Orta sahada topu uzaklaştırmak isteyen Okan Erdoğan'dan topu kapan Ngoy ceza sahasına kadar ilerledi. Kaleci Jensen ile karşı karşıya kalan Ngoy topu ağlarla buluşturdu: 3-0 İzlemek için tıklayın!

76. dakikada İstanbulspor farkı 2'ye indirdi. Ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Sambissa kalecinin yanından topu içeriye gönderdi. Müsait pozisyondaki Emir Kaan Gültekin kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. İzlemek için tıklayın!

83. dakikada Kasımpaşa'da günün yıldız isimlerinden Aytaç Kara harika çalımlarala içeri girerken, vuruşu yan ağlarda kaldı. İzlemek için tıklayın!

Kasımpaşa: 3 - İstanbulspor: 1

Stat: Recep Tayyip Erdoğan

Hakemler: Erkan Özdamar, Yusuf Bozdoğan, Murat Ergin Gözütok

Kasımpaşa: Gianniotis, Omeruo, Sadık Çiftpınar, Winck, Duhan Aksu (Dk.69 Yasin Özcan), Gökhan Gül, Aytaç Kara (Dk. 90+3 Erdem Çetinkaya), Hajradinovic (Dk. 69 Ouanes), Gomis (Dk. 90+3 Selim Dilli) , Fall (Dk. 83 Saddiki), Ngoy

İstanbulspor: Jensen, Duhaney (Dk.73 Sambissa), Okan Erdoğan, Mehmet Yeşil, Coly (Dk. 62 Ali Yaşar), Muammer Sarıkaya, Loshaj (Dk.77 Imbula), Rroca, Ndao (Dk. 62 Mamadou), Kenio, Traore (Dk. 62 Emir Kaan Gültekin)

Goller: Dk. 32 Fall, Dk. 56 Aytaç Kara, Dk. 72 Ngoy (Kasımpaşa) , Dk.76 Emir Kaan Gültekin (İstanbulspor)

Sarı kartlar: Dk. 33 Duhaney, Dk. 53 Traore (İstanbulspor), Dk. 35 Sadık Çiftpınar, Dk. 67 Gomis (Kasımpaşa)