ÖZET | Kasımpaşa 1-1 Beşiktaş

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig 2021-2022 Sezonu'nun 15. hafta mücadelesinde Kasımpaşa ile Beşiktaş, 90 dakikanın sonunda 1-1'lik skorla berabere kalarak puanları paylaştı.

Karşılaşmadan dakikalar

İlk yarı

8. dakikada Ghezzal'ın uzun pasıyla savunma arkasında topla buluşan Larin, kaleciyle karşı karşıya kaldı. İlk anda şutunu çekmeyen Larin'in zayıf vuruşunda top kaleciyi geçse de kaleye giden meşin yuvarlağı Hadergjonaj kornere gönderdi. Bu pozisyonu izlemek için dokunun!

12. dakikada Beşiktaş öne geçti. Ceza sahası dışında topla buluşan Can Bozdoğan'ın sert şutunda, meşin yuvarlak üst direğe çarparak içeri girdi: 1-0. Bu golü izlemek için dokunun!

14. dakikada sağdan çizgiye inen Yusuf Erdoğan'ın ortaladığı top, kaleye yöneldi ancak meşin yuvarlak üst direğin üstüne çarparak auta gitti.

19. dakikada Ghezzal'ın soldan kullandığı köşe vuruşunda, Larin kafayla meşin yuvarlağı arka direğe gönderdi. Welinton'ın kafa vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

30. dakikada Rıdvan Yılmaz'ın orta sahada kontrol edemediği topu kapan Yusuf Erdoğan sağdan ceza sahasına girerek dar açısına rağmen şutunu çekti. Meşin yuvarlak arka direğin yanından auta gitti.

33. dakikada Cyle Larin'in kafasıyla rakip savunmanın arkasına aşırttığı topu kontrol ederek hücumu sürükleyen Michy Batshuayi, şık bir plaseyle fileleri havalandırsa da, maçın hakemi Mete Kalkavan, yapılan VAR kontrollerinin ardından ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti. Bu pozisyonu izlemek için dokunun!

İkinci yarı

49. dakikada rakip savunmanın arkasına gönderilen pasla ceza sahasına sokulan Umut Bozok, kaleci Ersin Destanoğlu'nu geçemedi. Bu pozisyonu izlemek için dokunun!

68. dakikada Florent Hadegjonaj, kale çizgisi üzerinde yaptığı kritik müdahaleyle golü önleyen isim oldu. Bu pozisyonu izlemek için dokunun!

73. dakikada Ersin Destanoğlu, rakibin serbest vuruşunda harika bir refleksle topu tam 90'dan çıkararak golü engelledi. Bu pozisyonu izlemek için dokunun!

82. dakikada Eren Elmalı'nın sol kanattan çizgiye inerek rakip ceza sahası içine yerden çevirdiği topu kale önünde tamamlayan Umut Bozok skora dengeyi getirdi: 1-1. Bu golü izlemek için dokunun!

Karşılaşmada başka gol olmayınca taraflar birer puana razı olarak sahadan ayrıldı.

Bu sonucun ardından ev sahibi Kasımpaşa 11 puanla 19. sıraya yerleşirken, konuk ekip Beşiktaş ise 21 puanla kendisine 9. sırada yer buldu.


Kasımpaşa: 1 - Beşiktaş: 1

Stat: Recep Tayyip Erdoğan

Hakemler: Mete Kalkavan, Kerem Ersoy, Serkan Ok

Kasımpaşa: Harun Tekin, Hadergjonaj, Donk, Bruma, Sakıb Aytaç (Dk. 76 Eren Elmalı), Yusuf Erdoğan (Dk. 84 Ben Ouannes), Doğucan Haspolat (Dk. 77 Tarkan Serbest), Eysseric, Hajradinovic (Dk. 84 Travnik), Umut Bozok, Jörgensen (Dk. 46 Varga)

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Vida, Welinton, Rıdvan Yılmaz, Can Bozdoğan, Josef, Atiba (Dk. 88 Kenan Karaman), Ghezzal (Dk. 77 Mehmet Topal), Larin (Dk. 67 N'Koudou), Batshuayi (Dk. 88 Güven Yalçın)

Goller: Dk. 12 Can Bozdoğan (Beşiktaş), Dk. 82 Umut Bozok (Kasımpaşa)

Sarı kartlar: Dk. 43 Josef, Dk. 66 Larin, Dk. 89 Welinton (Beşiktaş), Dk. 58 Yusuf Erdoğan, Dk. 89 Tarkan Serbest, Dk. 90+3 Travnik (Kasımpaşa)

Karşılaşmadan notlar

Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın, GZT Giresunspor maçının kadrosundan 5 değişiklikle sahaya çıktı.

Sakatlığı nedeniyle kadroya dahil edilmeyen Mert Günok'un yerine Ersin Destanoğlu'nu yeniden kaleye geçiren Yalçın, kırmızı kart cezalısı Necip Uysal'ın forma giyemediği karşılaşmada Welinton Souza'yı savunmada görevlendirdi. Savunmanın solunda Umut Meraş yerine Rıdvan Yılmaz'a forma veren Sergen Yalçın, Miralem Pjanic ve Georges-Kevin N'Koudou'yu kulübeye çekerken, orta sahada Atiba Hutchinson ve Can Bozdoğan'ı sahaya sürdü.

Ersin Destanoğlu 2 maç sonra kalede

Beşiktaş'ın genç kalecisi Ersin Destanoğlu, 2 maçlık aranın ardından yeniden eldivenlerini giydi.

Mert Günok'un GZT Giresunspor maçında yaşadığı sakatlığın ardından oyuna sonradan dahil olan siyah-beyazlı kaleci, ligde son olarak Aytemiz Alanyaspor maçında forma giyerken, Ajax ve GZT Giresunspor maçlarında Beşiktaş'ın kalesini Mert Günok korumuştu.

Rıdvan Yılmaz 4 maç sonra 11'de

Beşiktaş'ın genç oyuncularından Rıdvan Yılmaz, 4 maçlık aranın ardından 11'de görev aldı.

Yaşadığı sakatlığın ardından savunmanın solundaki görev alanını Umut Meraş'a kaptıran ve son olarak Sporting Lizbon ile deplasmanda oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçında sahaya 11'de çıkan Rıdvan, Ajax maçı öncesinde yapılan kontrollerde sakatlık riski yüksek çıktığı için maç günü kamp kadrosundan çıkarılmıştı.

Beşiktaş'ta iki futbolcu ceza sınırında

Siyah-beyazlı takımda Kasımpaşa maçı öncesi Josef de Souza ile Welinton Souza, sarı kart ceza sınırında yer alıyor.

Üçer sarı kartı bulunan iki oyuncu, bu akşamki maçta da kart görmeleri halinde bir sonraki hafta oynanacak Yukatel Kayserispor maçında görev yapamayacak.