Kaf Kaf 3. kez Eurpcup'ta!

Kaf Kaf 3. kez Eurpcup'ta!
Bu sezon ilk kez katıldığı Turkish Airlines Euroleauge'de Top 16 turuna kalamayan Pınar Karşıyaka, yoluna devam edeceği ULEB Avrupa Kupası K Grubu'nda yarın diğer Türk temsilcisi Trabzonspor Medical Park'ı konuk edecek.

THY Avrupa Ligi'nde C Grubu'nu 3 galibiyet ve 5 yenilgiyle kapatarak yoluna ULEB Avrupa Kupası'na etme hakkı kazanan Pınar Karşıyaka, K Grubu'nda Trabzonspor Medical Park'ın yanı sıra İtalyan ekipler Grissin Bon Reggio Emilia ve Dolomiti Energia Trento ile mücadele edecek.

Gruptaki ilk maçını yarın saat 20.00'de Karşıyaka Arena'da Trabzonspor Medical Park ile oynayacak yeşil-kırmızılı ekipte, forma giymeleri halinde Kerem Gönlüm, Kenan Sipahi ile Justin Carter ULEB Avrupa Kupası'nda ilk maçlarına çıkacak.

Pınar Karşıyaka'nın kadrosundaki oyuncular içinde Soner Şentürk kupada 55 maça çıkarken, bu oyuncuyu 34 müsabakayla Juan Palacios ve 33 karşılaşmayla İnanç Koç takip etti.

Bracey Wright'ın 15,9 sayı ve 2,8 asist ortalamaları yakaladığı kupada Palacios da 6,3 ribaundla mücadele ediyor.

Kupada 37. maç

Üst üste 3. sezon ULEB Avrupa Kupası'nda yer alacak Pınar Karşıyaka şimdiye kadar oynadığı 36 maçta 20 galibiyet, 15 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı.

2013-2014 sezonunda ilk turu geçen ve kupaya son 32 turunda veda eden İzmir temsilcisi, geçen sezon ise çeyrek finalde İspanyol Gran Canaria takımını geçememişti.

Avrupa kupalarında 144. randevu
Avrupa kupalarında 144. maçına çıkacak Pınar Karşıyaka, şimdiye kadar oynadığı maçlarda 68 galibiyet, 74 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı.

Bu müsabakalarda 11 bin 246 sayı üreten Pınar Karşıyaka, potasında 11 bin 231 sayı gördü.

SARICA'NIN GÜVENİ TAM

ULEB Avrupa Kupası K Grubu'nda Trabzonspor Medical Park'ı konuk edecek Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, her kulvarda son topa kadar mücadelenin içinde bir takım olacaklarını belirtti.

Sarıca, yaptığı yazılı açıklamada, ULEB Avrupa Kupası'nda gruptan çıkmak için kendi evlerindeki bütün maçlardan galibiyetle ayrılmaları gerektiğini bildirdi.

Geçen sezon çeyrek final oynadıkları kupada bunu tekrarlamak istediklerini vurgulayan Sarıca, şunları kaydetti:

"Eurocup'ta edindiğimiz tecrübe hem kulüp hem takım için büyük bir deneyim. Türkiye liginde iddiamız devam ediyor. Herkesin birbirini yendiği ligde bugüne kadar tam kadro olamasak da şu an bulunduğumuz yer gayet iyi. Önemli olan ligin ikinci yarısında ve play-off'a doğru ayakta kalan takım olabilmek. Unutulmamalı ki geçen sezon bu dönemde oyuncular, yönetim ve teknik heyet hariç kimse şampiyonluktan bahsetmiyordu. Oynadığımız her kulvarda son topa kadar sahanın içinde, mücadelenin içinde yarışmacı bir takım olacağımızdan eminim."

Sarıca, sakatlığı devam eden Juan Palacios'un durumunun iyiye gittiğini ancak yarın da forma giyemeyeceğini bildirdi.