İtalyan basınından çarpıcı Sainz iddiası!

İtalyan basınından çarpıcı Sainz iddiası!
İtalyan basınında çıkan haberlere göre, sene sonunda Ferrari ile yollarını ayıracak olan Carlos Sainz, Mercedes ile 2 yıllık sözleşme imzalamaya hazırlanıyor. 

Mercedes, Sainz'ı mı seçti?

Lewis Hamilton'ın 2024 sonunda Mercedes'ten ayrılarak Ferrari'ye geçeceğini açıklamasıyla, Mercedes 2025 için pilot arayışına başlamıştı. 

Carlos Sainz ve Fernando Alonso da dahil olmak üzere griddeki 13 pilotun sözleşmesinin bu yılın sonunda bitmesi de Mercedes'in birçok seçeneğe sahip olmasını sağlıyordu. 

Toto Wolff geçtiğimiz günlerde Max Verstappen, Carlos Sainz, Fernando Alonso ve sürücü akademilerindeki Andrea Kimi Antonelli'nin listelerindeki ana adaylar olduğunu söylemişti. 

Ancak Fernando Alonso'nun 2 yıl daha Aston Martin'de kalacağını açıklamasıyla bu adaylardan biri listeden çıkmış oldu. Buna ek olarak Max Verstappen'in de Red Bull'u bırakmasına pek imkan verilmiyor. 

Dolayısıyla 2025 için Mercedes'in 2 ana adayı vardı: Sainz ve Antonelli. Görünüşe bakılırsa Mercedes, tercihini tecrübeden yana kullanmış durumda. 

Birçok tecrübeli F1 muhabiri ve İtalyan basını, Mercedes-Sainz görüşmelerinde sona yaklaşıldığını belirtiyor. Yine bu haberlere göre anlaşma 2 yıllık olacak. 

Antonelli, 2025'te Williams ile yarışabilir

Mercedes'in genç yıldızı Antonelli'nin ise önümüzdeki yıl Mercedes'in müşteri takımı Williams'ta mücadele etmesi bekleniyor. Antonelli, bu ay ilk F1 testlerine çıkmaya başlayacak ve önümüzdeki aylarda yoğun bir test programından geçecek.