İtalya'dan Amrabat tahmini: "Fred ile beraber..."

Video yükleniyor...

Fenerbahçe'nin yeni transferi Sofyan Amrabat'ın sarı lacivertli takımdaki geleceği için İtalya'dan kritik yorumlar geldi.

İtalyan basınından TuttoMercatoWeb muhabiri Simone Bernabei, geçen sezonu Manchester United'da kiralık olarak geçiren ve Fiorentina'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Amrabat hakkında beIN SPORTS editörü Egemen Çidar'a özel açıklamalarda bulundu.

Amrabat'ın iş ahlakına sahip bir oyuncu olduğunu söyleyen Bernabei, "Sofyan profesyonel, iş ahlakına sahip bir oyuncu. En iyi özellikleri gücü, fiziği ve taktik kalitesi. Rakibin kontra ataklarını mükemmel bir şekilde okuyabiliyor ve savunma hattının önünde bir tür 'duvar' oluşturabiliyor. Ancak uzun paslarda sınırlı." dedi.

Orta sahada Fred ile harika bir ikili olabileceğinden bahseden İtalyan muhabir, "Bence orta saha için harika bir ikili olabilirler, Sofyan, Jose Mourinho'nun kadrosunda sevdiği türden bir oyuncu. Ayrıca Roma'da Mourinho'nun fiziksel kaliteye ve kaslı oyunculara dayalı bir orta sahası vardı, bu yüzden onun gelişinin "Special One" tarafından güçlü bir şekilde desteklendiğini düşünüyorum ve bence Mourinho'nun taktik isteklerini mükemmel bir şekilde yorumlayabilirler." açıklamasında bulundu.

Simone Bernabei, son olarak Amrabat'ın Manchester United seviyesinde neden kalamadığını şu sözlerle açıkladı: 

"Bence sorun Manchester United'da, onda değil. Sık sık sol bek olarak kullanıldı, tam olarak rolü bu değildi. Genel bir değerlendirme olarak, Fenerbahçe için çok iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Fiorentina onu uzun süre kadroda tutmaya çalıştı çünkü teknik direktör Raffaele Palladino onun kalitesine inanıyor ama o haftalardır Floransa'daki kariyerinin bittiğini düşünüyordu. Transfer sezonunun başında Premier League'ye geri dönmek istiyordu ama şimdi Mourinho'nun Fenerbahçe'sinin onun ve kariyeri için harika bir seçim olabileceğini düşünüyorum." 

beinsports.com.tr / Dış Haberler