İtalya saldıracak

İtalya saldıracak
İngiltere'yi çeyrek final maçında penaltı vuruşları sonunda 4-2 yenerek adını yarı finale yazdıran İtalya, Almanya maçının hazırlıklarına başladı.

İngiltere maçında forma giyen oyuncuların katılmadığı antrenmanda, diğer oyuncular Cesare Prandelli yönetiminde çalışmalarını sürdürdü.

Antrenman sonrası basın mensuplarının karşısına çıkan Prandelli, Almanya'nın çok güçlü bir rakip olduğunu ve kazanmak için risk almaları gerektiğinin altını çizdi. 55 yaşındaki teknik adam, "Oyun stilimiz belli ancak bazı maçlarda risk alarak daha farklı bir oyun ortaya koymanız gerekebilir. Almanya maçında böyle yapmamız gerekiyor çünkü kendi yarı alanımızda beklersek er ya da geç kalemizde golü görürüz. Bu nedenle kazanmak için daha atak bir oyun ortaya koymalıyız." ifadelerini kullandı.

Pirlo'nun İngiltere maçındaki performansından da övgüyle söz eden İtalyan teknik adam, "Bence Pirlo dünyanın en güçlü orta saha oyuncuları arasında yer alıyor. 90 dakika boyunca maçtan hiç kopmuyor. Bu özelliğinin onu diğer oyunculardan ayırdığını düşünüyorum. " dedi

Yarı finaldeki rakipleri Almanya hakkında da değerlendirmelerde bulunan Prandelli, "Mesut Özil'e çok dikkat etmemiz gerekiyor çünkü oyun içinde ne zaman ne yapacağı hiç belli olmuyor. Diğer oyuncularda fiziksel anlamda çok iyi durumda ve üst üste 15 maç kazandıklarından dolayı özgüvenleri en üst düzeyde. Umarım bu maçta iyi bir oyun ortaya koyar ve onların bu serisine son veririz. " diyerek sözlerini noktaladı.

İtalya, Almanya ile büyük turnuvalarda oynadığı 10 yarı final mücadelesinin sadece 2sinden yenik ayrıldı.
(Lig TV3)