İşte Trendyol 1. Lig'de ilk 8 haftanın panoraması

Video yükleniyor...

Trendyol 1. Lig'de sezonun ikinci milli arasına da Eyüpspor lider girdi. Geride kalan 8 haftada 21 puanı hanesine yazdıran Arda Turan'ın ekibine 'dur' diyen tek takım Sakaryaspor oldu. 19 gol kaydeden eflatun sarılı ekipte, Ahmed Kutucu 6 gol ve 2 asist, tecrübeli oyuncu Caner Erkin de 4 gol ve 3 asistle takımın en dikkat çeken isimleri oldu. İstanbul ekibi ayrıca kalesinde de sadece 4 gol görerek başarılı bir savunma grafiği çizdi.

Sezonun ilk milli arasına girerken 4. basamakta bulunan Tek Süt Bandırmaspor, yükselen grafiğini devam ettirerek ikinci milli araya girilirken 16 puanla 2. basamakta yer aldı. Ersan Parlatan'ın öğrencileri ligin namağlup tek takımı olma unvanını elinde tutuyor.

Sezona ilk iki maçını kaybederek giriş yaptıktan sonra art arda galibiyetlerle toparlanan Kocaelispor da milli araya istim üzerinde giren ekiplerden biri. 16 puanla ve averajla 3.sırada yer alan Ertuğrul Sağlam'ın ekibinin 5 maçlık galibiyet serisine milli araya girilirken Erzurumspor Futbol Kulübü son verdi ve mücadele beraberlikle tamamlandı.

Sezonun ikinci milli arasına 4. sırada giren Bodrum Futbol Kulübü de üst sıraların gediklisi olacağını kanıtlarken, dış sahada zorlanan bir profil çiziyor. İsmet Taşdemir ve öğrencileri bu sezon aldığı iki mağlubiyeti de deplasmanlarda yaşadı.

İlk milli araya 4 puanla 11. sırada giren Göztepe de toparlanarak gözünü üst sıralara çeviren ekiplerden... Devam eden süreçte oynadığı 4 maçta 10 puan toplayan izmir ekibi ikinci milli araya 14 puanla 5. sırada girdi. 

Sezonun ilk milli arasına üst sıralarda giren Gençlerbirliği ve Manisa Futbol Kulübü ise devam eden süreçte irtifa kaybeden ekiplerden oldu. Kırmızı karalar, son 4 maçta 4 puan alarak 14 puanla 6.sırada konumlanırken ege ekibi de 13 puanla 7.sırada yer aldı.

Dış saha karnesiyle parmak ısırtan ligin yeni ekiplerinden Ahlatçı Çorum Futbol Kulübü ise aynı grafiği iç sahada yansıtamayınca ligin üst sıralarına yaklaşma şansını kaybetti. Tahsin Tam'ın ekibi geride kalan 8 haftada evindeki tek galibiyetini Sakaryaspor'a karşı alırken diğer iki maçtan puan çıkaramadı ve 13 puanla 8. sırada kendine yer buldu.

9. sırada Ankara Keçiörengücü yer alırken, evinde Altay ve Boluspor'u deviren Erzurumspor Futbol Kulübü de nefes alarak kendini 10 puanla ilk 10 takım arasına atmayı başardı.

Özhan Pulat'la yollarını ayıran ve son olarak Bitexen Giresunspor karşısında kazanan Adanaspor ise 9 puanla 11.sırada yer aldı. Tuncay Şanlı idaresinde beklediği çıkışı yakalayamayan Sakaryaspor ise Eyüpspor'u mağlup ederek geride kalan 8 haftanın sürpriz sonuçlarından birine imza atsa da 9 puanla 12. sırada kendine yer bulabildi.

Lige iyi sayılabilecek bir başlangıç gerçekleştiren Astor Enerji Şanlıurfaspor ise ilk milli araya girilirken başlayan serbest düşüşüne devam etti. Zafer Turan'la yollarını ayıran ve İrfan Buz'a emanet edilen Güneydoğu Anadolu Ekibi son 6 maçta kazanamazken 9 puanla 13. sırada ikinci milli araya girdi.

İlk milli ara sonrası kıpırdanan Tuzlaspor da, iç sahada Adanapor ve son olarak da deplasmanda kazandığı Ankara Keçiörengücü maçlarıyla kendini düşme hattının üzerine atmayı başardı.

4. haftada göreve gelen yalçın koşukavak yönetiminde beklediği çıkışı yakalayamayan Boluspor ise, sezonun tek galibiyetini 6. haftada Tuzlaspor'a karşı aldı ancak 6 puanla 15. sırada kaldı.

Ligin son üç sırasında ise 5'er puanla sırasıyla Bitexen Giresunspor, Ümraniyespor ve Altay yer aldı. Ümraniyespor, ikinci milli ara öncesi oynanan son maçta Altay'ı deplasmanda 3-0 yenerek, bu sezon ilk kez 3 puan sevinci yaşadı.