İşte Tigana'nın karnesi
Yayınlanma Tarihi 15 Mayıs 2007 Sal 15:00
Jean Tigana, Beşiktaş'ta 3-0'lık Sevilla yenilgisi ile başladığı görevine, yine 3-0'lık Bursaspor yenilgisiyle veda etti. İşte Jean Tiganalı Beşiktaş'ın karnesi
Beşiktaş ile 31 Ekim 2005 tarihinde sözleşme imzalayan Tigana, ilk olarak UEFA Kupası'nda 3 Kasım'da deplasmanda oynanan Sevilla maçında takımın başında sahaya çıktı. Siyah-beyazlılar, bu karşılaşmayı 3-0 kaybederken, Turkcell Süper Lig'de geçen pazar günü yine deplasmanda Bursaspor ile oynanan ve Beşiktaş'ın 3-0 yitirdiği maç da Beşiktaş'taki son karşılaşması oldu.
Beşiktaş, teknik direktör Jean Tigana döneminde toplam 82 resmi maç oynadı.
Bu karşılaşmaların 43'ünü kazanan siyah-beyazlılar, 16 beraberlik, 23 de yenilgi aldı.
"Kara Kartallar", resmi maçlarda rakip fileleri toplam 124 kez havalandırırken, kalesinde de 84 gol gördü.
LİGDE 55 MAÇ
Fransız teknik adam, Turkcell Süper Lig'de ilk olarak 2005-2006 sezonunun 12. haftasında, 1-1 berabere biten Malatyaspor maçında takımının başında sahaya çıktı.
Siyah-beyazlılar, Tigana döneminde ligde 55 maç oynayıp, 27 galibiyet, 15 yenilgi, 13 de beraberlik elde etti.
Tiganalı Beşiktaş, lig maçlarında toplam 78 gol atarken, 56 gol yedi.
TÜRKİYE KUPASI VE SÜPER KUPA
Tigana'nın, Beşiktaş'ta görevde bulunduğu dönemde en başarılı olduğu kulvar, Fortis Türkiye Kupası oldu. Fortis Türkiye Kupası'nda siyah-beyazlılar Tigana döneminde iki sezonda toplam 17 maç yapıp, 12 galibiyet, 4 yenilgi, 1 de beraberlik aldı. Ayrıca Beşiktaş, ilk kez geçen yıl uygulanmaya başlanan Türkiye Süper Kupası'nda da Galatasaray'ı yenerek, kupanın sahibi oldu.
2 TÜRKİYE, 1 SÜPER KUPA
Jean Tigana döneminde ligde şampiyonluk sevinci yaşayamayan "Kara Kartallar", buna karşın 2 Fortis Türkiye Kupası, 1 de Türkiye Süper Kupası'nı müzesine götürdü. Geçen yılki Fortis Türkiye Kupası'nda finalde Fenerbahçe'yi uzatmalarda 3-2 yenen Beşiktaş, bu sezon da Kayseri Erciyesspor'u uzatmada attığı tek golle mağlup edip kupaya uzandı. Siyah-beyazlılar ayrıca sezon başında Almanya'da yapılan Türkiye Süper Kupası maçında Galatasaray'ı 1-0 yenip, bu kapayı alan ilk takım oldu.
TIGANA'NIN PERFORMANSI
Jean Tigana'nın Beşiktaş'taki performansı şöyle:
Organizasyon | O | G | B | M | A | Y |
Turkcell Süper Lig | 55 | 27 | 13 | 15 | 78 | 56 |
Fortis Türkiye Kupası | 17 | 12 | 1 | 4 | 33 | 14 |
UEFA Kupası | 9 | 3 | 2 | 4 | 12 | 14 |
Türkiye Süper Kupası | 1 | 1 | - | - | 1 | - |
Toplam | 82 | 43 | 16 | 23 | 124 | 84 |
TIGANA'NIN DERBİ KARNESİ
Tigana döneminde Fenerbahçe ve Galatasaray ile yapılan 11 resmi maçta siyah-beyazlılar, 4 galibiyet, 4 yenilgi, 3 de beraberlik elde etti.
Siyah-beyazlılar, bu maçlarda 13 gol atarken, kalesinde de 13 gol gördü.
FENERBAHÇE İLE 6 MAÇ
Beşiktaş, Tigana döneminde Fenerbahçe ile 3'ü Fortis Türkiye Kupası olmak üzere toplam 6 maç oynadı.
Bu 6 karşılaşmanın 2'sini kazanan siyah-beyazlılar, 1'ini yitirdi, 3'ünde ise sahadan beraberlikle ayrıldı.
Beşiktaş, Fenerbahçe'ye resmi maçlarda 7 gol atarken, kalesinde 6 gol gördü.
LİGDE FENERBAHÇE'YE GALİBİYETİ YOK
"Kara Kartallar", Tigana döneminde Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe'ye karşı galibiyet elde edemedi.
Ezeli rakibi karşısındaki 2 galibiyetini de Fortis Türkiye Kupası'nda alan siyah-beyazlılar, ligde oynadıkları 3 maçın 1'ini kaybedip, 2'sinde berabere kaldı.
GALATASARAY İLE 5 RESMİ MAÇ
Beşiktaş, 4'ü Turkcell Süper Lig, 1'i de Türkiye Süper Kupası olmak üzere Galatasaray ile 5 maç oynadı.
Siyah-beyazlılar, 5 karşılaşmanın 2'sini kazanırken, 3'ünde ise sahadan yenilgiyle ayrıldı. Bu karşılaşmalarda Beşiktaş 6, Galatasaray ise 7 gol attı.
Öte yandan Beşiktaş, Jean Tigana döneminde Galatasaray ile Efes Pilsen Cup turnuvasında 2 sezonda 2 maç yaptı ve normal süreleri berabere biten bu iki karşılaşmayı da penaltı atışları sonucu kazandı.