İşte rakamlarla Jose Mourinho'nun kariyeri...

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig ekibi Fenerbahçe, teknik direktörlük görevine dünyaca ünlü çalıştırıcı Jose Mourinho'yu getirdi.

MOURINHO'NUN İSTANBUL'DAKİ İLK GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN!

Bu gelişmenin ardından, Jose Mourinho'nun kariyer rakamlarına bir göz atalım...

2.07 puan ortalaması tutturdu

Geçmişte Real Madrid, Chelsea, Benfica, Inter, Manchester United, Tottenham ve Roma gibi dev kulüplerde görev alan Mourinho, kariyeri boyunca çalıştırdığı takımların başında toplamda 1131 karşılaşmaya çıktı. Bu karşılaşmaların 703'ünde galibiyet alan Portekizli çalıştırıcı, 227 berabere kaldı, 201 kez de mağlup oldu. Mourinho, bu 1131 karşılaşmada 2.07 puan ortalaması tutturdu. 

En yüksek galibiyet ortalaması Porto'da

2002-2004 yılları arasında çalıştırdığı Porto'da çıktığı 127 maçta %71,6 galibiyet alan Mourinho, bu istatistikte en iyi dönemini Portekiz ekibinde geçirmiş oldu. 

Real Madrid'de çıktığı 178 karşılaşmada %71,3 galibiyet ortalaması yakalayan 'The Special One', Chelsea ile geçirdiği ilk döneminde %67 galibiyet ortalaması yakaladı. 

Roma'da %49,2 galibiyet ortalaması

Jose Mourinho, son çalıştırdığı takım olan Roma'nın başında çıktığı 138 karşılaşmada ise %49,2 galibiyet yüzdesine ulaşmayı başardı. 

Mourinho, kariyeri boyunca ise toplamda 26 kez kupa kazanma başarısı gösterdi. Mourinho'nun 22 yıl boyunca çalıştırdığı kulüpler arasında kupa kazanamadığı tek kulüp ise Tottenham oldu.

TRENDYOL SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN