İşte Hakan Çalhanoğlu'nun kariyeri

Video yükleniyor...

Milan'la sözleşmesi sona eren milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu'nun yeni adresi Milano şehrinin bir diğer ekibi Inter oldu... Mavi siyahlı takımla üç yıllık sözleşme imzalayan Çalhanoğlu'nun kariyerinin satır başlarına göz atalım.

Hakan Çalhanoğlu, 8 Şubat 1994'de Almanya'nın Mannheim kentinde dünyaya geldi. Futbola 7 yaşında doğdguğu kentin takımı olan Waldhof Mannheim takımının altyapısında başlayan Hakan, 15 yaşında adını ilk kez duyuracağı Karlsruher Kulübü'ne geçti. Burada U17 ve U19 takımlarında görev yapan Çalhanoğlu, alt yaş kategorilerinde de A Milli Takımın formasını giymeye başladı.


Hakan Çalhanoğlu için 2012-13 sezonu, yıldızını partlattığı yıl oldu. 3. Bundeslıga'da çıktığı 36 maçta yaptığı 17 gol - 12 asist onu 2.5 milyon Euro bedelle Hamburg formasıyla Bundeslıga'ya taşıdı.

Eylül 2013'de Andorra karşısında milli formayı da ilk kez sırtına geçiren 10 numara, Hamburg'la geçirdiği 11 gollük verimli sezonun ardından Bundeslıga'nın önemli takımlarından Bayern Leverkusen'e 14.5 milyon Euro'ya transfer oldu.

Mesafe tanımaksızın şutları, duran topları etkili kullanması ve hücum katkılarının yanı sıra savunmaya da yardım eden bir 10 numara profili oluşturan Hakan, Bayern Leverkusen'de üç başarılı sezon geçirdi. İlk kez Şampiyonlar Ligi tecrübesi de yaşayan Çalhanoğlu, Leverkusen formasıyşa 115 maçta 28 gol - 29 asistlik performans sergiledi ve 2017 yazında 23 milyon Euro bonservis bedeli karşılığı İtalyan devi Milan'a dört yıllık imza attı.

Milano ekibiyle ilk 2,5 sezon fazla etkili olamayan ve beklentileri karşılamakta zorlanan milli yıldız, pandeminin ardından adeta kendisini buldu ve performansıyla birçok kulübün transfer listesine girdi. Geçtiğimiz sezonun ilk yarısında zirve yarışı veren Milan'ın Ibrahimoviç ile birlikte en etkili oyuncusu olan 27 yaşındaki oyuncu, toplamda 172 kez giydiği Milan formasıyla 32 gol - 48 asistle oynayarak toplamda 80 gol katkısı yaptı. 

Sezon ortasından bu yana Milan'ın kontrat uzatma tekliflerini geriçeviren Çalhanoğlu, bir başka Milano ekibi olan son şampiyon Inter ile anlaştı ve mavi-siyahlı kulüp ile üç yıllık sözleşme imzaladı. Inter'ın yeni teknik direktörü Simeone Inzaghi'nin ısrarla istediği bir isim olan milli yıldızın yeni takımıyla nasıl bir performans göstereceği merak konusu.