İşte Ferrari'nin Red Bull'u geçmek için yeni planı

İşte Ferrari'nin Red Bull'u geçmek için yeni planı
Ferrari'nin 2024 F1 aracı SF-24, geçen yıla kıyasla net bir gelişim ve oldukça sağlam bir temele sahip zira İtalyan ekip, hedeflediği şeyleri başarmış gibi duruyor: Sürülebilirlik daha iyi ve lastik aşınması daha az. 

Geçen yılın aracına kıyasla sürülmesi çok daha kolay olan SF-24, lastiklere de daha iyi davranıyor.

Ferrari'nin son yıllardaki en büyük sorunlarından biri yarış içerisinde lastiklerini rakipleri kadar iyi koruyamamasıydı, bu durum da yarış temposunu olumsuz etkiliyordu. Bu yıl ise lastik aşınması problemi çözülmüş gibi duruyor ve yarış temposunda daha güçlü ve istikrarlı bir Ferrari görüyoruz. 

İlk iki yarış geride kalırken, Maranello merkezli ekip net bir şekilde ikinci en hızlı takım olduğunu gösterdi.

Hem tek turda hem de yarış temposunda Red Bull'a en yakın ekip Ferrari ama Ferrari elbette 2. sıra ile mutlu olacak bir ekip değil ve hedef Red Bull ile liderlik için savaşabilmek. Bunun için de çalışmalar başlamış durumda. 

Geçtiğimiz iki yarış, SF-24'ün hem güçlü yönlerini hem de gelişmesi gereken alanları gösterdi. 

SF-24 sağlam bir temele sahip ve artık bunun üzerine yeni parçalar ekleme vakti. Cidde yarışının ardından konuşan takım patronu Frederic Vasseur, rüzgar tünelinde bekleyen yeni parçalar olduğunu zaten doğrulamıştı. 

İtalyan basınına göre takım, SF-24'te halihazırda bulunan konseptleri daha da öteye taşıyan bir "EVO versiyon" hazırlıyor ve rüzgar tünelinde bunun üzerine çalışılıyor. 

Nisan ayındaki Japonya GP'ye bazı küçük güncellemelerin getirilmesi beklenirken, yeni "EVO versiyon" büyük bir hızlanma olmadığı takdirde Mayıs ayında Imola yarışı civarında getirilecek. 

Bu güncellemelerle daha agresif tasarımlara geçilecek. Ferrari, bu güncelleme paketi ile SF-24'ün galibiyetler için savaşmasını hedefliyor.