ÖZET | İstanbulspor 1-3 Gaziantep FK

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Gaziantep FK konuk olduğu İstanbulspor deplasmanından 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadyumu'nda hakem Abdulkadir Bitigen'in düdüğüyle başlayan mücadelede ilk gol İstanbulspor adına 6. dakikada Florian Loshaj'dan geldi.

Bu gole karşılık Gaziantep FK cephesinde Denis Dragus kaydetti. Yıldız futbolcu önce 15. dakikada çok şık bir golle takımına beraberliği getirdi. Sonrasında 60. dakikada penaltıdan topun başına geçen Dragus Gaziantep FK'yı 2-1 öne geçiren golü attı.

Maçtaki son sözü ise müsabakanın uzatma dakikalarında Deian Sorescu kaydetti. Bu golle birlikte karşılaşma 3-1'lik Gaziantep FK galibiyeti ile noktalandı.
  
Ayrıca karşılaşmanın 70. dakikasında İstanbul ekibinde Florian Loshaj ikinci sarı kartı gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonuçla ev sahibi ekip 11 puanda kaldı. Konuk takım ise 27 puana yükseldi. 

İstanbulspor ligin bir sonraki haftasında Bitexen Antalyaspor deplasmanına konuk olacak. Gaziantep FK ise gelecek hafta Yılport Samsunspor'u ağırlayacak.

MAÇTAN ÖNE ÇIKAN ANLAR

6. dakikada sarı-siyahlı takım öne geçti. Ali Yaşar'ın uzun pasıyla savunma arkasına sarkan Sambissa, altıpasın sağında topu kontrol etti. Açısı daralan Sambissa, meşin yuvarlağı daha uygun durumdaki Loshaj'a aktardı. Bu futbolcu, altıpas gerisinden uygun durumda vuruşunu yaparak ağları havalandırdı: 1-0. İzlemek için tıklayın

15. dakikada kırmızı-siyahlılar beraberliği yakaladı. Monteiro'nun pasıyla sol kanatta topla buluşan Dragus, ceza sahası ön çizgisi üzerinden plase yaparak topu uzak köşeden ağlara gönderdi: 1-1. İzlemek için tıklayın

25. dakikada Maxim'in kullandığı serbest vuruş sonrası Arda Kızıldağ'ın kafayla indirdiği top ceza sahası sol çaprazındaki Markovic'e geldi. Bu oyuncunun şutunda kaleci Alp Arda soluna uzanarak meşin yuvarlağı çeldi. İzlemek için tıklayın

60. dakikada penaltıyı kullanan Dragus, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-2. İzlemek için tıklayın

70. dakikada Loshaj, ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan atıldı. İzlemek için tıklayın

90+5. dakikada Gaziantep temsilcisi bir gol daha buldu. İstanbulspor yarı alanının ortalarında sol kanattan kazanılan faulü Furkan Soyalp hızlı kullandı. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Sorescu, sağ ayağıyla uzak köşeden topu ağlarla buluşturdu: 1-3. İzlemek için tıklayın

İstanbulspor 1 - 3 Gaziantep FK

Stat: Esenyurt Necmi Kadıoğlu

Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta

İstanbulspor: Alp Arda, Okan Erdoğan, Mehmet Yeşil, Deli, Sambissa, Vefa Temel (Dk. 60 Emrehan Gedikli), Vorobjonas (Dk. 76 Jackson), Loshaj, Ali Yaşar (Dk. 76 Coly), Emir Kaan Gültekin (Dk. 86 Traore), Mamadou (Dk. 76 Eslem Öztürk)

Gaziantep FK: Nita, Mustafa Eskihellaç, Arda Kızıldağ, Nkoulou, Djilobodji, Morais (Dk. 71 Badji), Markovic (Dk. 71 M'Bakata), Monteiro (Dk. 82 Furkan Soyalp), Ogün Özçiçek, Maxim (Dk. 83 Jevtovic), Dragus (Dk. 89 Sorescu)

Goller: Dk. 6 Loshaj (İstanbulspor), Dk. 15 ve 60 (Penaltıdan) Dragus, Dk. 90+5 Sorescu (Gaziantep FK)

Kırmızı kart: Dk. 70 Loshaj (İstanbulspor)

Sarı kartlar: Dk. 45+1 Mehmet Yeşil, Dk. 59 Okan Erdoğan (İstanbulspor), Dk. 76 Dragus, Dk. 82 M'Bakata (Gaziantep FK)