ÖZET | İstanbulspor 0-2 Galatasaray

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Galatasaray deplasmanda İstanbulspor'u 2-0 mağlup etti.

Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda hakem Tugay Kaan Numanoğlu'nun düdüğüyle başlayan mücadelede ilk çeyrekte iki takım da dengeli bir görüntü sergiledi.

İlerleyen dakikalarda Galatasaray oyunun kontrolünü eline geçirirken, İstanbulspor yarı sahasına oyunu yıkan sarı-kırmızılılar uzaktan şutlarla gol şansı aradı.

Icardi gollerine devam etti

Golsüz geçen 45 dakika sonrası uzatma dakikalarında baskısının karşılığını alan Galatasaray 45+9. dakikada Milot Rashica'ya ceza sahasında yapılan faul nedeniyle VAR kontrolü sonrası penaltı kazandı ve topun başına geçen Mauro Icardi skoru 1-0 yaptı.

Uzatma dakikalarında tempo yükselirken 45+16. dakikada Mauro Icardi bir gol daha atsa da VAR kontrolü sonrasında ofsayt nedeniyle iptal edildi.

İlk yarı 1-0 deplasman ekibinin üstünlüğüyle sona erdi ve ikinci yarıya Okan Buruk, Sergio Oliveira'nın yerine Fredrik Midtsjo'u alarak başladı.

Zaniolo oyuna girdi, kırmızı kart gördü

İkinci yarıda da topun hakimiyetini eline geçiren Galatasaray baskılı oyununu devam ettirse de karşılaşmanın 70. dakikasında Milot Rashica'nın yerine dahil olan Nicolo Zaniolo yaptığı faul nedeniyle VAR kontrolü sonrası kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

10 kişi kalan Galatasaray yine de topun sahibi olarak maça devam ederken dakikalar 89'u gösterdiğinde Kerem Aktürkoğlu'nun asistinde sahneye çıkan Icardi net bir vuruşla takımını 2-0 öne geçirdi ve karşılaşma bu skorla sona erdi.

Bu sonuçla birlikte zirvede yer alan Galatasaray ligin bitimine 3 hafta kala puanını 76'a yükseltti. Küme düşme hattının bir sıra üstünde 15. sırada yer alan İstanbulspor ise 35 puanda kaldı.

İŞTE MAÇTAN ÖNE ÇIKAN POZİSYONLAR:

7. dakikada savunmanın uzaklaştıramadığı top ceza sahası sol çizgisinde Mertens'te kaldı. Bu futbolcunun pasında meşin yuvarlakla buluşan Oliveira'nın çaprazdan sert şutunda, top yan ağlarda kaldı. İzlemek için tıklayın!

12. dakikada Mertens'in pasında ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Rashica, bekletmeden çok sert vurdu. Yan direğe çarpan top oyun alanına geri dönerken, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı. İzlemek için tıklayın!

22. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Oliveira uzaktan sert vurdu ancak meşin yuvarlak direğin yanından az farkla auta çıktı. İzlemek için tıklayın!

45+7. dakikada Okan Erdoğan'ın kayarak düşmesi sonrasında topu kapan Icardi, penaltı noktasına hareketlenen Rashica'ya pasını aktardı. Bu futbolcu, Duhan Aksu'nun müdahalesine karşın kayarak vurdu ancak meşin yuvarlak az farklı yandan auta çıktı. Bu pozisyonda VAR uyarısı sonrasında hakem Tugay Kaan Numanoğlu, pozisyonu tekrar izleyerek penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltı atışında topun başına gelen Mauro Icardi, sert bir şutla topu filelere göndermeyi başardı: 0-1. İzlemek için tıklayın!

45+11. dakikalarında VAR uyarısı sonrası Mauro Icardi'nin golü ofsayt nedeniyle iptal edildi. İzlemek için tıklayın!

73. dakikada Zaniolo'nun rakip ceza sahası önünde Mehmet Yeşil'e yaptığı hareket sonrasında hakem Tugay Kaan Numanoğlu, bu futbolcuya sarı kart gösterdi. VAR uyarısı sonrasında pozisyonu tekrar izleyen Numanoğlu, 75. dakikada Zaniolo'yu kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. İzlemek için tıklayın!

89. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanatta topla buluşan Barış Alper Yılmaz, ceza sahası içindeki Kerem'i gördü. Bu futbolcu savunma arkasına sarkan Icardi'ye pasını aktardı. Arjantinli futbolcu kale sahası içinde çaprazdan düzgün bir vuruşla topu filelere yolladı: 0-2. İzlemek için tıklayın!

İstanbulspor: 0 - Galatasaray: 2

Stat: Recep Tayyip Erdoğan

Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, Abdullah Bora Özkara, Cem Özbay

İstanbulspor: Jensen, Duhaney, Okan Erdoğan, Mehmet Yeşil, Duhan Aksu, Ba, Onur Ergün, Muammer Sarıkaya, Rroca (Dk. 64 Emir Kaan Gültekin), Ethemi (Dk. 63 Lokilo), Eze (Dk. 83 Guri)

Galatasaray: Muslera, Dubois (Dk. 79 Kaan Ayhan), Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Oliveira (Dk. 46 Midtsjö), Torreira, Mertens (Dk. 79 Barış Alper Yılmaz), Rashica (Dk. 69 Zaniolo), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 90 Berkan Kutlu), Icardi

Goller: Dk. 45+11 (Penaltıdan) ve Dk. 89 Icardi (Galatasaray)

Kırmızı kart: Dk. 75 Zaniolo (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 41 Rroca, Dk. 45+9 Duhan Aksu, Dk. 83 Okan Erdoğan (İstanbulspor), Dk. 71 Midtsjö (Galatasaray)