İsrail'den Bosna'ya ağır darbe

İsrail'den Bosna'ya ağır darbe
2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri B Grubu'nda İsrail, evinde Bosna Hersek'i 3-0 yendi.

Haifa'daki Sammy Ofer Stadı'ndaki mücadeleye konuk takım Bosna Hersek hızlı başladı. 2. dakikada kazanılan serbest vuruşu Pjanic kullandı ancak İsrailli file bekçisi Marciano, Pjanic'in sert şutunda topu çelmeyi başardı.

30. dakikada sağ kanattan Kvrzic'in sert ortasında Hajrovic, uygun pozisyonda topu kontrol edemedi ve Bosna Hersek, net bir fırsattan yararlanamadı.

Maçın 30. dakikasından itibaren Bosna Hersek yarı sahasında baskı kuran İsrail, aradığı golü 36. dakikada buldu. Ceza sahasının dışında topla buluşan Vermouth'un şutunda Bosna Hersekli savunma oyuncusu Spahic'e çarpan top kaleci Begovic'i yanıltarak ağlarla buluştu.

İlk yarının sonlarında Lulic'le gole çok yaklaşan Bosna Hersek, bu pozisyonu da golle sonuçlandıramadı.

45. dakikada İsrail, farkı ikiye çıkaran golü kaydetti. Zahavi'nin asistinde Damari, Begovic'i geçmeyi başardı ve skoru 2-0'a getirdi.

Maçın ikinci yarısının başında Bosna Hersek 10 kişi kaldı. Ceza sahasına girmek üzere olan rakibini düşüren Sunjic, kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Rakibinin 10 kişi kalmasını iyi değerlendirerek oyunu tamamen kontrolü altına alan İsrail'in ikinci golünde asisti yapan Zahavi, 70. dakikada takımının üçüncü golünü kaydetti. Sağ taraftan gelişen atakta kaleci ile karşı karşıya kalan Zahavi, farkı üçe çıkaran golü kaydetti.

Maçın sonlarına doğru önce Prcic ardından Visca ile İsrail kalesini yoklayan Bosna Hersek, iki pozisyondan da yararlanamadı.

Karşılaşma İsrail'in 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Sakatlıkları nedeniyle bu maçta forma giyemeyen Edin Dzeko ve Vedad İbisevic gibi isimlerden yoksun Bosna Hersek'te, İstanbul Başakşehir'den Visca da 46. dakikadan itibaren forma giydi.

İsrail, aldığı bu galibiyetle maç eksiğine rağmen 9 puanla liderliğe yükselirken, 2 puanı olan Bosna Hersek beşinci sırada kaldı.

İsrail: 3 - Bosna Hersek: 0

Stat: Sammy Ofer

Hakemler: Antonio Mateu Lahoz, Pau Cebrian Devis, Roberto Diaz Perez del Palomar (İspanya)

İsrail: Ofir Marciano, Eyal Meshumar, Tal Ben Haim (3), Omri Ben Harush (Dk. 78 Ofir Davidzada), Eytan Tibi, Bebras Natcho (Dk. 74 Nir Biton), Eran Zahavi, Sheran Yeini, Gil Vermouth (Dk. 70 Lior Rafaelov), Tal Ben Haim (12), Omer Damari

Bosna Hersek: Asmir Begovic, Emir Spahic, Toni Sunjic, Senad Lulic, Zoran Kvrzic, Muhamed Besic (Dk. 46 Sanjin Prcic), Haris Medunjanin, Miralem Pjanic (Dk. 62 Gojko Cimirot), Mensur Mujdza (Dk. 46 Edin Visca), İzet Hajrovic, Anel Hadzic

Goller:
Dk. 36 Vermouth, Dk. 45 Damari, Dk. 70 Zahavi (İsrail)

Sarı Kartlar: Dk. 17 Ben Haim (3), Dk. 27 Yeini, Dk. 84 Biton (İsrail), Dk. 87 Spahic (Bosna Hersek)

Kırmızı Kart: Dk. 48 Sunjic (Bosna Hersek)