İsmail Kartal, Denizli ve Kocaman'ı geride bıraktı

İsmail Kartal, Denizli ve Kocaman'ı geride bıraktı
Spor Toto Süper Lig'de ikinci sırada yer alan Fenerbahçe, İsmail Kartal yönetiminde büyük bir çıkış yakaladı. Sarı-lacivertliler, deneyimli teknik adamla 2,3 puan ortalaması tutturdu.

Son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla puan cetvelinde tırmanan ve İttifak Holding Konyaspor'u geçerek ikinci sıranın sahibi olan Fenerbahçe, İsmail Kartal yönetiminde topladığı puanlarla dikkat çekti. 60 yaşındaki teknik adamın sağladığı kadro istikrarıyla birlikte fiziksel ve zihinsel anlamda farklı bir kimliğe bürünen sarı lacivertliler, Spor Toto Süper Lig'de son dokuz maçını kaybetmedi.

Deneyimli teknik adam yönetiminde 13 maça çıkan ve bu karşılaşmalarda 9 galibiyet - 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşayan Fenerbahçe, 30 puanı hanesine yazdırdı. 2,3 puan ortalaması yakalayan İsmail Kartal'ın ekibi, bu süreçte ligin en başarılı ekibi oldu.

İsmail Kartal yönetiminde oynadığı 13 maçın dördünde rakiplerine gol izni vermeyen sarı-lacivertliler, hücum istatistikleriyle de göz doldurdu. Hücum etkinliği ve verimliliğini artıran Fenerbahçe 13 karşılaşmada 26 gol kaydederek, maç başına 2 gol ortalaması tutturdu.

İsmail Kartal ayrıca Fenerbahçe'de en az 15 maç görev alan teknik direktörler arasında en yüksek puan toplayan yerli çalıştırıcı oldu. Kartal yönetiminde toplam 47 karşılaşmaya çıkan sarı-lacivertliler 104 puanı hanesine yazdırırken, 2,21 puan ortalaması yakaladı. Fenerbahçe'yi 51 maçta çalıştıran Mustafa Denizli 2,16 puan ortalaması tuttururken, 142 karşılaşmada 296 puan alan Aykut Kocaman 2,08 puan ortalamasına sahip oldu.