"Ismail Jakobs Monaco için büyük kayıp"

"Ismail Jakobs Monaco için büyük kayıp"
Galatasaray'ın yeni sol beki Ismail Jakobs için Fransa'dan beIN SPORTS'a özel değerlendirme geldi.

Fransız basınınında Foot01'in şef editörü Gael Anger, beinsports.com.tr Editörü Egemen Çidar'a özel açıklamalarda bulundu.

Jakobs'un Monaco için önemli bir oyuncu olduğunu belirten Angel, "Ismail Jakobs Monaco için büyük bir kayıp olarak görülüyor. Almanya geçmişindeki disiplini sayesinde farklı sistemlere uyum sağlama kapasitesini kanıtladı. İleri çıktığında etkileyici oluyor ve sol kanada kadar gitmeyi seviyor. Ağustos'ta Lyon'a karşı oynadığı son maçta kontra ataklarda çok etkiliydi. Hatta bazen kendi tarafındaki orta sahadan daha ofansif olabiliyor. Ancak defansif becerilerini hala geliştirmesi gerekiyor." dedi.

Caio Henrique'nin sakatlanmasının ardından gelen şansı iyi değerlendiğini belirten Fransız editör, "Sezon başında ilk iki maçta en iyi oyunculardan biriydi. Geçen sezonu daha iyi geçirebilirdi ama Nisan ayında dizinden sakatlandı ve geri dönmedi ama teknik direktöre ve hem sol bekte hem de sol kanatta çözüm olabileceğini kanıtladı." ifadelerini kullandı.

Son olarak Senegalli oyuncunun defansif olarak kendini geliştirmesi gerektğini belirten Gael Anger, "Şimdi bek olarak düşünülebilir çünkü özelliklerine daha uygun. İleri koşabildiğinde ve oyunda önde olduğundan daha iyi. Defansif olarak kendini geliştirmesi gerekiyor. Monaco onu sezon başında stoper olarak düşünüyordu." değerlendirmesinde bulundu.

beinsports.com.tr / Dış Haberler