İngilizler açıkladı! EURO 2024'te Ferdi Kadıoğlu ve Barış Alper Yılmaz...

Video yükleniyor...

vEURO 2024'te sona gelinirken İspanya - İngiltere finali öncesinde nefesler tutuldu. Finalden önce de İngiltere'nin ünlü The Guardian gazetesi, turnuva boyunca değerini yükselten 10 ismi sıraladı.

İşte o isimler:

IVAN SCHRANZ (SLOVAKYA)

Slavia Prag'da forma giyen ve Slovakya Milli Takımı'nın formasını ilk kez 27 yaşında terleten Schranz, turnuva öncesi milli kariyerinde 3 gol kaydetmişti. Sağ kanatta görev yapan Schranz, turnuvada 3 kez ağları sarstı ve dikkatleri üzerine çekti. Slovakya'nın İngiltere karşısında son 16'da oynadığı maçta ağları sarsan Schranz, geçtiğimiz sezon Slavia Prag adına Çekya Ligi'nde 14 maçta 1 kez gol atabilmişti. 30 yaşındaki futbolcu transfer için büyük bir kumar olarak görülebilir ama bazı takımların iştahını artırdığı kesin gibi...

GEORGES MIKAUTADZE (GÜRCİSTAN)

Türkiye, Çek Cumhuriyeti ve Portekiz'e karşı attığı goller , 23 yaşındaki oyuncunun grup aşamalarını ortak gol kralı olarak tamamlamasıyla Gürcistan'ın son 16'ya doğru tarihi ilerlemesini sağladı. Mikautadze'nin Ajax'tan Metz'e kiralık olarak gittiğinde 22 maçta 14 gol attığı sezonun performansını devam ettirdi. 2023'te onu Metz'den 16 milyon Sterlin karşılığında satın aldılar ancak onlar için dokuz maça çıktı ve West Ham'ın ilgisine rağmen Monaco ve Roma'nın transfer için önde gelenler olduğu belirtildi.

RUBEN VARGAS (İSVİÇRE)

İtalya'ya karşı sergilediği muhteşem performans , İsviçre'nin şampiyonlar karşısındaki unutulmaz zaferini taçlandırdı ve Augsburg forvetini uluslararası ilgi odağı haline getirdi. Sadece 25 yaşında olmasına rağmen yaklaşık 50 kez forma giyen Vargas, Remo Freuler'in açılış golüne asist yaptıktan ve muhteşem bir ikinci gol attıktan sonra maçın oyuncusu ödülüne layık görüldü. Geçtiğimiz yaz Crystal Palace'a kiralık olarak transfer edilmesiyle adı anıldı ve ayrıca Fiorentina'dan da ilgi gördü; Almanya'daki performanslarından sonra daha fazla kulübün sıraya girmesi bekleniyor.

JAN OBLAK (SLOVENYA)

Jan Oblak'ın 10 yıllık Atletico Madrid serüveninin bitip bitmeyeceği tartışmaya açık durumda. Son 16 turunda Portekiz ile oynanan maçta Cristiano Ronaldo'nun penaltısını kurtararak maçı penaltılara taşıyan Oblak, rakibin kaleyi adeta bombardımana tutmasının ardından yıldızlaşmıştı. Cristiano Ronaldo'nun gözyaşlarına sebep olan Oblak, Atletico'dan ayrılamaya karar verirse talip sıkıntısı çekmeyecek.

NICO WILLIAMS (İSPANYA)

Athletic Bilbao forveti, Euro 2024'te top tekmelenmeden önce Avrupa'daki birçok büyük takımın listesindeydi ve göz kamaştırıcı gösterileriyle epeyce etki bıraktı. Barcelona taraftarları, Williams'ın gelecek sezon genç yetenek Lamine Yamal ile olan ortaklığını beklemekte. Haberlere göre eğer karşılayabilirlerse Camp Nou'ya gitmeyi tercih ettiğini belirtti. Arsenal ve Liverpool'un uzun süredir devam eden ilgileri göz önüne alındığında bu konuda söyleyecek bir şeyleri olabilir. Kulübü, 21 yaşındaki oyuncuyu kalmaya ikna etme umudunu kaybetmedi ancak 50 milyon Sterlin'den fazla teklifleri kabul etmeleri muhtemel.

FABIAN RUIZ (İSPANYA)

İspanya'nın yeni orta saha ustası ülkesi için başrolde yer aldı. Salı günü Fransa'ya karşı oynanan yarı final öncesinde "Adımın her transfer döneminde geçtiğini biliyorum" dedi. "Ama Paris'te iyiyim. Sözleşmemde hala üç yıl var ve PSG ile ulaşmam gereken birçok hedefim var." Barselona, Real Madrid ve Juventus, geçmişte eski Napoli orta saha oyuncusuna ilgi göstermişti.

JERDY SCHOUTEN (HOLLANDA)

Hollandalı orta saha oyuncusu, iki yıl önce 25 yaşındayken uluslararası ilk maçına çıktı ve turnuva boyunca Ronald Koeman'ın takımı için istikrarlı bir varlık oldu. PSV Eindhoven'ın sekiz yıllık Eredivisie şampiyonluğu bekleyişini sonlandırmasına yardımcı olduktan sonra, Schouten'in Serie A'dan özellikle Inter'den ve ötesinden ilgi gördüğü söyleniyor. Kariyerini yeniden inşa etmeden önce Den Haag'da 10 numara olarak başlayan ve defansif orta saha oyuncusuna dönüştürülen Schouten, en üst seviyede oynayabilecek gibi görünüyor.

FRANCISCO CONCEIÇAO (PORTEKİZ)

Çekya karşısında kulübeden gelerek galibiyeti getiren Francisco Conceição, Avrupa Şampiyonası tarihinde baba-oğul gol atan isimler arasında ikinci sırayı yer aldı. Babası Sergio Conceição da daha önce Portekiz için oynamış ve turnuvada ağları sarsmıştı. Teknik direktör Roberto Martinez tarafından ilk kez kadroya çağrılan Francisco Conceição, Porto'da gösterdiği performansla zaten dikkatleri üzerine çekmişti. Premier Lig'den Chelsea'nin 21 yaşındaki oyuncuyu kadrosuna katmak için harekete geçmeye hazırlandığı ifade ediliyor. Francisco Conceição'nun serbest kalma bedelinin 30 milyon euroluk bir serbest kalma maddesinin olduğu bildiriliyor.

BARIŞ ALPER YILMAZ (TÜRKİYE)

Almanya'da gol atmasa da 24 yaşındaki oyuncu, korkusuzluğu ve enerjisiyle takımının yaklaşımını temsil ediyordu . Yılmaz, geçen sezon Galatasaray'ın ezeli rakipleri Fenerbahçe'yi geçerek Türkiye şampiyonluğuna ulaşmasında etkili oldu, yedi gol attı ve 12 gol pası verdi. Bu yaz Bundesliga, Serie A ve Premier Lig'e transfer olmasıyla anıldı ve Liverpool'un önümüzdeki haftalarda ilgisini takip edebilecek kulüpler arasında olduğu düşünülüyor.

FERDİ KADIOĞLU (TÜRKİYE)

Fenerbahçe'nin tüm aksiyonlu defans oyuncusu, takımının Almanya'daki çeyrek finallere kadar olan yolculuğunda olağanüstüydü , sol kanattan sürekli bir hücum tehdidi sağladı ve zaman zaman orta sahaya da geldi. Kadıoğlu, kulübünde başarılı olduktan sonra Arsenal veya Manchester City'ye transfer olma ihtimaliyle ilişkilendirilmişti, Brighton, Manchester United ve Borussia Dortmund'un da ilgi gösteren son takımlar olduğu bildirildi. 24 yaşındaki oyuncu, Türkiye'nin 2-1 kazandığı maçta 7,58 mil (12,2 km) kat ederek turnuva rekorunu kırdı.


beinsports.com.tr / Dış Haberler