İlmek ilmek örülen bir kariyer! İşte Okan Buruk'un hikayesi...

Video yükleniyor...

Galatasaray'ın yeni teknik patronu Okan Buruk, hem aktif futbolculuk hem de teknik adamlık kariyeri boyunca başarı basamaklarını tek tek çıktı.
 
Takvim yaprakları 19 Ekim 1973 tarihini gösterdiğinde İstanbul'da gözlerini dünyaya açan Okan Buruk, futbola karadeniz idman Ocağı'nda başladı. 11 yaşında Galatasaray'ın altyapısına giren Buruk, 1992'de Serpil Hamdi Tüzün yönetiminde Avrupa Şampiyonu olan 18 Yaş Altı Milli Takımının kaptanlığını üstlendi.
  
Buruk, Galatasaray forması altında kariyerini parlatmaya başladığı, Türk futbolunun gelecek vadeden en büyük yetenekleri arasına girmeye başladığı dönemde; 10 Şubat 1993'te Ali Sami Yen Stadı'nda Trabzonspor'la oynanan Türkiye Kupası yarı final ilk maçında ayağının kırılmasıyla bir süre futboldan uzak kaldı.
 
Devam eden süreçte toparlanan, Galatasaray'ın Süper Lig'e ve Avrupa kupalarına damgasını vurduğu 1996-2000 arası sarı kırmızılı takımın en önemli parçalarından birisi olan Okan Buruk, UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası zaferleri yaşayarak, futbolculuk kariyerinin zirvesine çıktı. 
 
2001 yazında Galatasaray orta sahasanın bir diğer yıldızı Emre Belözoğlu ile Inter'e transfer olarak kariyerinde önemli bir adım daha atan Buruk, 2002 Dünya Kupası'nda katılarak 48 yıllık hasreti sona erdiren A Milli Futbol Takımı'nın da kilit isimleri arasında yerini aldı. 
 
Okan Buruk, üç sezon süren İtalya macerası sonrası 2004 yazında Beşiktaş'a transfer oldu. Siyah beyazlı kulüpte iki sezon geçiren Buruk, 11 Temmuz 2006'da ise eski kulübü Galatasaray'a geri döndü.
  
Sarı kırmızılı kulüpte iki sezon forma giyen Buruk, 2007-2008 sezonu sonunda o zamanki adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la anlaştı. 2009-2010 sezonunun sonunda kramponlarını asma kararı alan Okan Buruk, A Milli Takım formasıyla 19 Mayıs 2010 tarihinde Çek Cumhuriyeti ile oynanan maçın 9. dakikasında Emre Aşık'la beraber oyundan çıkarak jübilesini yaptı.
 
2011 yılında ise Okan Buruk için yeni bir dönem başlıyordu. Artık oynayan değil, oynatan olmak isteyen Buruk, antrenörlük kariyeri için ilk adımı attı ve A Milli Futbol Takımı'nda Abdullah Avcı'nın yardımcısı olarak işbaşı yaptı.
 
2013-2014 sezonunda Elazığspor'un başına geçerek, teknik direktörlük kariyerine başlayan Okan Buruk, sırasıyla Gaziantepspor, Sivasspor, Göztepe, Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor ve Medipol Başakşehir takımlarının teknik patronluğunu üstlendi.

Akhisar Belediyespor'u çalıştırdığı dönemde Türkiye Kupası zaferi yaşayan Okan Buruk, Medipol Başakşehir kariyeri esnasındaysa Süper Lig şampiyonluğuna ulaşarak, futbolculuğu sırasında elde ettiği başarıları taçlandırdı.