İlkay Gündoğan değerlendirmeye aldı! Türkiye'den hamle geldi

Video yükleniyor...

Barcelona'da forma giyen Türk asıllı alman oyuncu İlkay Gündoğan hakkında hem İspanyol hem de İngiliz basınında flaş haberler yer aldı. Deneyimli oyuncunun Katalan ekibinden ayrılma noktasına geldiği öne sürüldü. 

Sport'un haberine göre, yeni teknik direktör Hansi Flick ile görüşen İlkay Gündoğan, ayrılma kararı aldığını iletti. 
Haberde Barcelona'nın maaş yükünü azaltmak için deneyimli orta sahayı göndermek istediği de öne sürüldü. 

62 milyon Euro'ya Dani Olmo

Katalan ekibinin, İlkay'ın bölgesine 62 milyon Euro'ya Dani Olmo'yu transfer etmesi ayrılığı daha da olası hale getiriyor. 
Valencia ile oynanan La Liga ilk hafta maçında görev yapmayan İlkay'ın adı eski kulübü Manchester City ile anılıyor. 

Yedi sezon Ada ekibinde oynayan ve sayısız başarı kazanan İlkay için Manchester City'nin girişimlere başlayacağı yazıldı. 
The Sun gazetesinin haberine göre Guardiola'nın transfere açık olduğu ve İlkay'ın da dönmeyi düşündüğü belirtildi. 

Galatasaray ve Fenerbahçe detayı

Trendyol Süper Lig'de zirve mücadelesinin en büyük adaylarından Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de İlkay Gündoğan ile ilgilendiği iddia edildi. Orta saha takviyesi düşünen iki takımın kariyerli oyuncuyu transfer etmek için mücadele edeceği öne sürüldü. 

Geçmişte yaptığı açıklamalarda Galatasaray'da oynamak istediğini belirten 33 yaşındaki orta saha için sarı kırmızılı ekibin önümüzdeki günlerde girişimde bulunması bekleniyor. 

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne katılması halinde sağlayacağı gelir ve muhtemel satışlardan gelecek kazanç ile birlikte İlkay Gündoğan için hamle yapacak. 

Geçen sezon Barcelona'da 51 resmi maça çıkan İlkay, 5 gol atıp 13 asist yapmıştı. Yıldız oyuncu EURO 2024'te ev sahibi Almanya'nın kaptanı olarak görev yapmıştı. Çeyrek finalde elenen Almanya adına 5 maça çıkan İlkay Gündoğan, 1 gol - 1 asist'lik katkı yapmıştı.

beinsports.com.tr / Dış Haberler

TRENDYOL SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN
İNGİLTERE PREMIER LEAGUE ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN