Hacıosmanoğlu: "Barışı sağlamak için yola çıktık"

Video yükleniyor...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda başkanlık seçiminde İbrahim Hacıosmanoğlu'nun 134, Mehmet Büyükekşi'nin 129 oy aldığı duyuruldu. Hacıosmanoğlu, bu sonuçla birlikte TFF Başkanı oldu. TFF'nin yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, seçim sonrasında açıklamalarda bulundu. 

Hacıosmanoğlu, "Türk futbolunu; adil, adaletli ve ahlaklı yöneteceğiz. Bundan herkes düşen payı alır." dedi. 

"Teşekkürlerimi sunuyorum"

TFF'nin yeni başkanı, "İlk teşekkürümü Sayın Cumhurbaşkanımıza etmek istiyorum. 'Adaylar Cumhurbaşkanı baskısıyla çekiliyor' dediler. Ben Sayın Cumhurbaşkanımız ile dost olmanın şerefini taşıyorum. Bana söyleyen herkese şunu söyledim; 'Sayın Cumhurbaşkanımız bugün iktidar, yarın iktidardan düşşse de benim ağabeyim olarak her zaman yanında olacağım. Böyle bir şey olsa, beni arar ve "Ne yapıyorsun?" derdi.' Hakkını teslim edelim. Onu kullananların, bugün futbolun dışına attığımız için o konuda bize destek veren sağduyulu delegelerimize teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı. 

İbrahim Hacıosmanoğlu, "Futbolu, güzelliklerini, kardeşliği, barışı sağlamak için yola çıktık, o sözü verdik. Yükümüz çok ağır. Cenab-ı Allah bizi mahcup etmesin." şeklinde konuştu. 

"Yarından tezi yok istifalarını sunsunlar..."

Federasyonun kurullarına çağrıda bulunan Hacıosmanoğlu, "Burada seçim yapıldı. Federasyon kurullarına çağrı yapıyorum, elbette at sahibine göre kişner ama etik olanı yeni yönetimin önünü açmak. Buradan talebim, yarından tezi yok istifalarını sunsunlar." dedi. 

A Milli Takım sözleri

A Milli Takım hakkında da değerlendirmelerde bulunan Hacıosmanoğlu, "Çok güzel bir milli takımımız var, jenerasyon çok güzel. Hatırlarsınız, eskiden milli maçları izlerken 'bu takım lejyoner dolu' derdik. Evet, şimdi bizim takımımızda öyle. Ama biz onlara daha çok destek olacağız, daha iyi imkanlar sunacağız ve daha başarılı olacağız. Tekrar söylüyorum. Ben kazanmadım, Türk futbolu kazandı." dedi.

TRENDYOL SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN