Hidayet Türkoğlu, yeni Abdi İpekçi projesini ilk kez beIN SPORTS'ta açıkladı

Video yükleniyor...

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı için adaylığını yeniden koyan mevcut başkan Hidayet Türkoğlu, beIN SPORTS Basketbol Programları Müdürü İsmail Şenol'un kendisine yönelttiği soruları yanıtladığı özel röportajında seçim gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Yeniden başkan adaylığı ile ilgili karar sürecine değinerek sözlerine başlayan Türkoğlu, "Bizim en büyük başarımız kulüplerle beraber hareket etmek. Her zaman adil, şeffaf ve sorumluluk almayı bilen bir başkanım. TBF olarak her zaman ulaşılabilir olmak için en önemli konulardan birisi" ifadelerini kullandı.

Geride kalan sürede hakemler konusuna çok fazla kafa yorduklarını söyleyen Türkoğlu, "Eski sporcular olarak kazananın ve kaybedenin sahada olmasını istediklerini. 13-14 hakemi profesyonel olarak bünyemize kattık. Hakem hatalarının içerisinde kasıt olmadığını çok iyi biliyoruz. Etiğimlerin çok daha sık olmasın gerektiğini düşünüyorum. Hakemlerimizin sayısını %46 oranında artırdık." şeklinde konuştu. 

En büyük başlarının Basketbol Gelişim Ligi olduğunu ve altyapı milli takımlarının %90'nın BGL'den çıktığını dile getiren Türkoğlu, "Hayatın gerçekleri var. Çok daha iyisini yapabiliriz. Önümüzdeki süreçte camimamılza beraber daha iyi işlere imza atacağız." yorumunu yaptı.

Abdi İpekçi ve tesisleşme projesi ile ilgili Hidayet Türkoğlu'nun sözleri şu şekilde: "Tesis konusunda en az eleştirilmesi gereken federasyonuz. Abdip İpekçi üzerinden eleştirilmemiz bizi çok kırıyor. Abdi İpekçi Spor Salonu'nun çatısı hayati bir risk taşıyordu. Abdi İpekçi Spor Salonu yıkılırken, Sinan Erdem Spor Salonu'nu bünyemize kattık. Önümüzdeki bir ay içerisinde temelini atarak Türk Basketbol tarihinin en önemli spor tesisini basketbola kazandırmak istiyoruz. Federasyonlar hiçbir zaman tek başına tesis yapmazlar. Federasyon olarak proje üretiriz, bakanlıklara iletiriz. TBF Gelişim Merkezi'nin tamamlanması için hedef 18 ay."

Hidayet Türkoğlu, milli takımlar düzeyinde kazanılacak başarılar ile ilgili ise, "Önümüzdeki turnuvalarda çok güzel başarılar elde edeceğiz" dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, 4 Kasım'da Ankara'da yapılacak seçimlerle ilgili mesajı ise, "İki farklı aday daha var. Ben, 5 yıllık süreçte herkese başkanlık yaptım. Kazanmamız durumunda hepsine yine aynı şekilde başkanlık yapmaya devam edeceğim" dedi.