Hamilton'dan öz eleştiri: "Kariyerimin en kötü performanslarından biriydi!"

Hamilton'dan öz eleştiri: "Kariyerimin en kötü performanslarından biriydi!"
Kanada Grand Prix'sine 7. sıradan başlayan Lewis Hamilton, yarışın ilk bölümünü Fernando Alonso'nun arkasında kalarak geçirdi. 

Alonso'yu geçmesiyle ve güvenlik araçlarının gridi yakınlaştırmasıyla öndeki mücadeleye dahil olan Hamilton, son turlarda üçüncü sıraya kadar yükselse de takım arkadaşı George Russell'a geçildi ve damalı bayrağı 4. sırada gördü. 

Yarışın ardından kendi performansını eleştiren 7 kez dünya şampiyonu pilot, şunları söyledi: "Hafta sonu boyunca gerçekten kötü bir performans gösterdim. Sıralama turlarında başka şeyler de işin içine girdi, yine de aradaki fark çoğunlukla kendi performansımdan kaynaklıyordu. Yarış ise kariyerimin en kötü yarışlarından biriydi. Çok fazla hata yaptım. Sıralama turlarında daha iyi bir performans gösterip önlerden başlayabilseydim daha iyi bir konumda olurdum."


"Mercedes, yarışı kazanabilecek tempoya sahipti" 

Sözlerine devam eden İngiliz pilot, fabrikadaki mühendislere teşekkür etti ve aracın zafere ulaşabilecek tempoda olduğunu belirtti. 

Hamilton, "Fabrikadaki herkese çok teşekkür ederim çünkü aracımız artık mücadele edebileceğimiz bir araç hâline geliyor. Sezonun diğer bölümüne doğru ilerlerken asıl olumlu gelişme bu. Sezon ilerledikçe güncellemeler gelmeye devam edecek ve önde gerçekten yakın bir mücadele olacak. Bence bu hafta sonu aracımız yarışı kazanabilecek hıza sahipti. Zaten bu yüzden sergilediğim kötü performans canımı daha çok acıtıyor." dedi.