Hamilton: "Mercedes'in zirveye dönmesine az kaldı"

Hamilton: "Mercedes'in zirveye dönmesine az kaldı"
2022'de zemin etkisi dönemine girilmesinden bu yana istediği performansı gösteremeyen Mercedes, hayal kırıklıkları ile geçen 2022 ve 2023 sezonlarının ardından 2024'te de beklenen gelişimi sağlayamadı.  

Ferrari ve McLaren, bu yıl büyük bir adım atarak Red Bull'a yaklaşıp galibiyetler için mücadele etmeye başlarken Mercedes  benzer bir atılım yapamadı. Sezonun ilk 8 yarışı geride kaldığında Mercedes ile ilk 3 takım arasındaki fark oldukça büyük. 

Takımın şampiyon pilotu Lewis Hamilton ise Mercedes'in yeniden ön tarafta savaşacağı zamanların çok da uzakta olmadığına inanıyor. 

Kanada Grand Prix'si öncesinde takımın gelişimi hakkında konuşan Hamilton, "Araç gelişmeye devam ediyor. Rakiplerimizin ileri doğru büyük bir adım attığını ve Red Bull'a yaklaştığını görebiliyoruz. Şimdi bizim de o adımı atarak öne yaklaşmamızı ve ön tarafta mücadele edebilmemizi umuyorum. Bence yeniden önlerde mücadele edeceğimiz zamanlar çok da uzakta değil. Fabrikadaki herkes çok sıkı bir şekilde çalışıyor ve konsantrasyonunu koruyor. Takımın morali gerçekten iyi." dedi

Mercedes nerede gelişmeli? 

Peki Mercedes, rakiplerine kıyasla nerede zaman kaybediyor? Hamilton'a göre Mercedes'in gelişmesi gereken nokta viraj ortasındaki araç dengesi. 

Konu hakkında konuşan İngiliz pilot, "Güncellememiz bu hafta sonu benim aracımda da olacak. Güncellemelerin ardından aracın nasıl hissetirdiğini görmek için sabırsızlanıyorum." 

"Virajlara girişlerde aracımız artık çok daha istikrarlı ve tahmin edilebilir. Ancak viraj ortasındaki denge konusunda eksiğimiz var ve diğer takımlar bu noktada büyük gelişme kaydettiler. Biz de bu alanda gelişmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.