Hamit Altıntop'tan Ferdi Kadıoğlu açıklaması

Hamit Altıntop'tan Ferdi Kadıoğlu açıklaması
A Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop, Ferdi Kadıoğlu'nun milli takımda görmek istediklerini söyledi.

Hamit Altıntop, TRT Spor'a yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'de forma giyen Ferdi Kadıoğlu'nun milli takım ihtimaliyle ilgili  "Ferdi ile milli takımlar olarak bir temasa geçtik. Kendisi 3 tane seçeneği olduğunu söyledi; Kanada, Hollanda ve Türkiye. Burada kendisinin karar vermesi gerekir. Türk pasaportu da varsa, Hollanda Ümit Milli Takımı'nda oynadığı için, FIFA'da girişimlerde bulunup kendisini burda görmek isteriz. Genel anlamda bayrak seçilmez, milli takım seçilmez. Ben bu konuda hassasım. Ferdi Kadıoğlu karar verirse kendisini milli takımda görmek isteriz." ifadelerini kullandı.

A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Stefan Kuntz'la ilgili konuşan Hamit Altıntop "Stefan Kuntz'un fikirlerimizi sorması çok önemli. Kadro konusunda son karar tabii ki onun. Stefan Kuntz, son 5 yılda Almanya Ümit Milli Takımı ile 5 kez final oynayıp 3'ünü kazandı. Hocamızın Türkiye tecrübesi de bizim için önemliydi. Ayrıca istişareye açık, sevecen ve uyumlu bir yapısı var." diye konuştu.

Hami Altıntop, kritik Norveç maçıyla ilgili de "Bu maçın telafisi olmayacak. Taraftarlarımızın desteğine çok ihtiyacımız var. Norveç'in eksiklerine odaklanmadan kendi oyunumuzu oynamalıyız. Eski alışkanlıkları terk etmek kolay olmayacaktır ama biz de güveni kazanmak için buradayız. Dünya Kupası'na katılsak da eksiklerimiz olduğunu kabul etmemiz lazım" dedi.