ÖZET | Göztepe 2-3 Galatasaray

Video yükleniyor...

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 26. haftasında deplasmanda Göztepe'yi 3-2 mağlup etti ve Domenec Torrent yönetiminde ilk galibiyetini aldı.

Konuk ekibin gollerini 3. dakikada Victor Nelsson, 87. ve 90+9. dakikada Bafetimbi Gomis'ten (pen.) geldi. Nelsson attığı bu golle Süper Lig'de ilk kez ağları sarsmış oldu.

İzmir temsilcisinin gollerini 45+1. ve 70. dakikalarda penaltıdan Cherif Ndiaye kaydetti.

Öte yandan Galatasaray, 2007-08'den bu yana ilk kez bir Süper Lig maçında iki penaltı golü yedi.

Galatasaray bu sonuçla puanını 32'ye yükseltti. Göztepe ise 27 puanda kaldı.

Omar ilk 11'de başladı

Galatasaray'da teknik direktör Domenec Torrent, 1-1 berabere biten Yukatel Kayserispor müsabakasının ilk 11'inde 5 değişiklik yaptı. Sacha Boey, Van Aanholt, Berkan Kutlu, Sofiane Feghouli ve Bafetibi Gomis'in yerine Omar Elabdellaoui, Ömer Bayram, Erick Pulgar, Halil Dervişoğlu ve Mustafa Muhammet forma giydi.

Sarı-kırmızılı ekipte 31 Aralık 2020'de yaşadığı havai fişek kazası nedeniyle gözlerinden yaralanan Galatasaray'ın Norveçli futbolcusu Omar Elabdellaoui uzun bir aradan sonra ilk 11'de yer aldı. Özel bir gözlük takan futbolcu 422 gün sonra resmi bir müsabakada mücadele etti.

Maçtan öne çıkanlar

Galatasaray 3. dakikada öne geçti. Sağ kanattan Ömer Bayram'ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası dışında Mustafa Muhammet'in kafayla indirdiği topla penaltı noktası yakınında buluşan Nelsson'un sert vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. İzlemek için tıklayın!

Kerim Alıcı'nın 45. dakikada sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde topu uzaklaştırmak isteyen Taylan Antalyalı'nın meşin yuvarlağa elle müdahalesinin ardından hakem Arda Kardeşler penaltı kararı verdi. Penaltı atışını 45+1. dakikada kullanan Cherif Ndiaye takımının beraberlik golüne imza attı. İzlemek için tıklayın!

Göztepe 55. dakikada 2. gole çok yaklaştı. Wilker'in kafa vuruşunda kaleci Inaki Pena topu son anda kornere çeldi. İzlemek için tıklayın!

Göztepe 68. dakikada bir penaltı daha kazandı. Hakem Arda Kardeşler, VAR incelemesinin ardından Galatasaray'da Ömer Bayram'ın ceza sahası içinde topa elle müdahale ettiğini belirtti ve beyaz noktayı gösterdi. 70. dakikada topun başına geçen Cherif Ndiaye, kaleci Pena ve meşin yuvarlağı bir kez daha ayrı köşelere gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi. İzlemek için tıklayın!

Galatasaray 85. dakikada penaltı kazandı. Hakem Arda Kardeşler, VAR incelemesinin ardından Göztepe ceza sahasına gönderilen topta Arslanagic'in topa elle müdahale ettiğini belirrti ve beyaz noktayı işaret etti. Topun başına geçen Bafetimbi Gomis, topu ağlara göndererek skora dengeyi getirdi. İzlemek için tıklayın!

Galatasaray, 90+3'te penaltı kazandı. VAR'dan gelen uyarının ardından hakem Arda Kardeşler pozisyonu izledi ve penaltı kararını iptal etti. İzlemek için tıklayın!

Konuk ekip 90+9. dakikada 3-2 öne geçti. Hakem Arda Kardeşler, ceza sahası içinde yaşanan pozisyonu VAR önerisiyle izledi ve Berkan'ın Emre Kılınç'a yaptığı müdahaleyi tespit edip penaltı noktasını gösterdi. Beyaz noktanın başına geçen Bafetimbi Gomis topu ağlara göndererek skoru 3-2 yaptı. İzlemek için tıklayın!

Göztepe 2-3 Galatasaray

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Arda Kardeşler, Esat Sancaktar, Bahtiyar Birinci

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Arslanagic (Dk. 90+8 Tijanic), Atınç Nukan, Angel, Kerim Alıcı, Obinna, Soner Aydoğdu (Dk. 71 Aytaç Kara), Berkan Emir, Halil Akbunar, Cherif Ndiaye (Dk. 87 Tannane), Di Santo (Dk. 71 Jahovic)

Galatasaray: Pena, Elabdellaoui, Nellson, Marcao, Ömer Bayram, Pulgar (Dk. 61 Cicaldau), Taylan Antalyalı, Babel (Dk. 74 Emre Kılınç), Halil Dervişoğlu (Dk. 61 Berkan Kutlu), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 90+11 Van Aaanholt), Mustafa Muhammet (Dk. 74 Gomis)

Goller: Dk. 3 Nellson, Dk. 87 ve 90+9 Gomis (Penaltılardan) (Galatasaray), Dk. 45+1 ve 70 Cherif Ndiaye (Penaltılardan) (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 8 Arslanagic, Dk. 82 Jahovic (Göztepe), Dk. 33 Mustafa Muhammet, Dk. 90+5 Nellson, Dk. 90+9 Gomis (Galatasaray)