"Golü yemeyi hak etmedik"

"Golü yemeyi hak etmedik"
Euro 2024 F Grubu ilk maçında Portekiz ile Çekya karşı karşıya geldi. Portekiz, 90+2. dakikada Francisco Conceiçao'nun ayağından bulduğu golle maçı 2-1'lik skorla kazandı. Mücadele sonrasında maçın kahramanı Francisco Conceiçao, Pepe, Bernardo Silva ve Vitinha, kritik açıklamalarda bulundu.

PORTEKİZ - ÇEKYA MAÇININ DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN!

Conceiçao, "Bu muazzam bir mutluluk duygusu, ülkemizi temsil ettiğimizi biliyoruz. Takıma elimden geldiğince yardım etmek istedim ve neyse ki bunu başardım. Tüm ailem burada olduğu için son derece mutlu ve gururluyum. Bu sevinci Portekizlilere ama özellikle de çok acı çeken aileme yaşatmak istedim. Bu zafer onlar için. Oyunun zor olduğunu gördüm, oyuna girdim ve takımın gol atmasına yardımcı olmak istedim ve öyle de yaptım. Takıma yardım ettim. Elbette sinirlerim var, içimde çok acı çekiyorum ve bunu göstermemeye çalışıyorum. Sakin olmalıyım, yapmaya çalıştığım şey buydu ve oyuna girmem için o anın gelebileceğini biliyordum." ifadelerini kullandı. 

"Bu tarz turnuvalarda maçlar kolay değildir"

Bernardo Silva ise, "Bu tür turnuvalarda maçlar asla kolay değildir. Bize zor anlar yaşatan, iyi savunma yapan bir takıma karşı oynadık ama ilk yarıda eksikliğini hissettiğimiz dirençle, daha fazla oyuncuyla oynadık ve Chico (Conceiçao), Jota ve Neto bize bunu sağladı, bu yüzden üç puandan çok mutluyuz. Bu galibiyet çok az şeyi değiştirecek, buraya kazanma hedefiyle geldik. Grubu lider bitirmek için çok motive olmuş durumdayız. Şimdi önümüzde uzun bir yol var." şeklinde konuştu. 

"Gücümüzü göstermek istedik ama..."

Soğukkanlı bir galibiyet aldıklarını belirten Vitinha ise, "Güçlü bir şekilde maça başlayıp gücümüzü göstermek istedik ama maalesef kalemize ilk geldiklerinde gol yedik. Tüm soğukkanlılığımızı ve direncimizi gösterdik. Avrupa Şampiyonasına gelmek kolay değil ama soğukkanlılığımızı koruyarak eşitliği sağladık ve neyse ki oyuna giren oyuncularımızın da yardımıyla kazandık. Bu büyük bir galibiyet. Kenardan gelenler oyuna girip katkı sağladığında takım olarak gerçekten böyle oluyoruz. Sakin kalmalıyız. Bu pasiflik değil. Sakinlik, topu tutmak, takımı bir yandan diğer yana oynatmak, ısrar etmek demektir. Daha fazlasını yapmak istiyoruz ama Avrupa Şampiyonasına giderken çok fazla duygu, çok fazla arzu olduğunun ve bazen stratejik planı unuttuğumuzun farkındayız. Topa sahip olmalıyız, alan açmalıyız. Bu geri dönüş takımımızın gücünün harika bir göstergesi. Dezavantajlı olsak bile bizi sevenleri hayal kırıklığına uğratmadık." ifadelerini kullandı. 

"Golü yemeyi hak etmedik"

Pepe ise, "Öncelikle bugün burada olmak için ne kadar çok çalıştığımı bilen çocuklarıma ve eşime bir öpücük göndermek istiyorum. Zor bir maçtı ve golü yemeyi hak etmedik. Takımımız olağanüstüydü, her zaman oyunun kontrolü bizdeydi. Teknik direktörümüz bizi her zaman sakin olmamız konusunda uyardı, acı çekebileceğimizi ama kimliğimizi korumamız gerektiğini söyledi ve biz de oyunun stresine rağmen bunu yaptık ve sonunda olumlu bir sonuç aldık. Zordu ama takım iyi iş çıkardı. Leao ve ikinci yarıda Jota ile alanlar bulduk. Gol atabileceğimiz birkaç fırsat yakaladık. Takım, teknik direktörün bizden istediklerini yapmak için çok çalıştı." dedi.