NBA'de final zamanı!

NBA'de final zamanı!
NBA'de gözler final heyecanına çevrildi. Şampiyonluk için Golden State Warriors ile Boston Celtics karşı karşıya gelecek.

NBA'de büyük bir heyecanla, Boston Celtics ile Golden State Warriors'ın karşı karşıya geleceği final serisi bekleniyor. Boston, 2010 yılından bu yana ilk kez finallerde mücadele edecek. Golden State ise son 8 yılda 6. kez final bileti aldı. Sezona çok kötü başlayan Boston, Ocak ayından itibaren inanılmaz bir çıkış yakaladı. Marcus Smart'ın ilk 5'e monte edilmesinin ardından, NBA'in en iyi savunma takımına dönüşen Boston, Jason Tatum'ın da “süper yıldız” seviyesini yakalamasıyla, Doğu Konferansını 2. sırada tamamladı. Play-off ilk turunda Kevin Durant’li Nets'i süpüren Boston, ardından son şampiyon Milwaukee'yi 7 maç sonunda geçti. Doğu finalinde ise yine 7 maç sonunda Miamı'yi eleyerek adını finale yazdırmayı başardı. 

Warriors 2 sene sonra yeniden finalde

Golden State ise 2 sorunlu yılın ardından, bir kez daha finale çıkmanın mutluluğu içinde. Toronto'ya şampiyonluğu kaptırdıkları final serisinin ardından, önce Kevin Durant'i kaybeden; ardından Klay Thompson'ı üst üste 2 büyük sakatlığa kurban veren Golden State, Thompson'ın 2.5 yıl aradan sonra dönüşü; akıllıca hamleler ve Stephen Curry’nin büyüsü ile final bileti aldı. Play-off ilk turunda Denver'ı eleyen Golden State, ardından Memphis ve Dallas engellerini aşmayı başardı. 

İki takımda da çok önemli hücum silahları bulunuyor. Bununla birlikte, 1996 finallerinden bu yana ilk kez, ligin savunma verimliliği en iyi iki takımı şampiyonluk mücadelesi verecek. Bakalım zorlu geçmesi beklenen eşleşmede gülen hangi takım olacak...