ÖZET | Gaziantep FK 1-0 M. Başakşehir

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Gaziantep FK, sahasında Medipol Başakşehir'i ağırladı. Kalyon Stadı'ndaki mücadeleyi Muhammet Demir'in 9. saniyede attığı tarihi golle 1-0 kazanan ev sahibi ekip, 64 yıllık geçmişi olan Süper Lig'de bilinen en erken gol olarak kayıtlara geçti. 

35. dakikada Gaziantek FK gole çok yaklaştı. Sol kanattan topla bulaşan Sagal'ın ceza sahasının sol çizgisinden çektiği sert şutta, meşin yuvarlak kale direğinden döndü.

42. dakikada gelişen Başakşehir atağında sol kanattan topla ilerleyen Lima'nın ceza sahasının solundan attığı pas ile buluşan Okaka'nın şutunda, top yandan auta çıktı.

Medipol Başakşehir, 89. dakikada beraberlik golüne çok yaklaştı ancak Gaziantep FK kalecisi Günay Güvenç, kalesinde devleşerek gole izin vermedi. Kalan bölüöde her iki takım da skoru değiştirecek golü bulamayınca Gaziantep FK, karşılaşmayı 1-0 kazanarak üç puanı hanesine yazdırdı.

Bu sonuçla ligdeki ikinci galibiyeti alan Gaziantep FK puanını 8'e çıkartırken, ilk galibiyetini geçtiğimiz hafta alan Medipol Başakşehir ise beşinci kez sahadan boynu bükük ayrıldı.