ÖZET | Gaziantep FK 3-1 Galatasaray

Video yükleniyor...

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 30. haftasında konuk olduğu Gaziantep Futbol Kulübü'ne 3-1 mağlup oldu.

Ev sahibi ekibe üç puanı getiren goller 45. dakikada Papy Djilobodji, 71. dakikada penaltıdan Alexandru Maxim ve 81. dakikada Joao Figueiredo'dan geldi. Gaziantep FK böylece 6 maç sonra kazanmış oldu.

Galatasaray'ın tek golünü 34. dakikada Bafetimbi Gomis kaydetti.

Gaziantep FK bu galibiyetle puanını 40'a yükseltti ve milli araya 12. sırada girdi. Galatasaray ise 38 puanla, 14. sırada yer aldı.

Maçtan öne çıkanlar

Gaziantep FK'nın orta sahadan gelişen atağında Maxim meşin yuvarlığı ara pasla ceza sahasında kaleci Muslera ile karşı karışla kalan Kitsiou'ya ulaştırdı. Bu futbolcunun vuruşunda, kaleci Muslera topu uzaklaştırdı. İzlemek için tıklayın!

Gaziantep FK 26. dakikada yine tehlikeli geldi. Kitsiou'nun ağlara gitmek üzere olan şutunu Semih Kaya son anda engel oldu. İzlemek için tıklayın!

Galatasaray'ın sol kanattan gelişen atağında Kerem Aktürkoğlu, meşin yuvarlığı ceza sahası önündeki Morutan'a gönderdi. Morutan'ın penaltı noktasına yakın noktada vuruşunda defanstaki Sagal'dan dönen topu önünde bulan Gomis'in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Günay Güvenç'in sağından ağlarla buluştu. İzlemek için tıklayın!

Berkan İsmail Kutlu, ceza sahası çizgisinden çektiği şutta topu, kaleci Günay Güvenç uzanarak kornere çeldi. İzlemek için tıklayın!

45+3. dakikada ceza sağ çizgisine yakın noktada serbest vuruşu kullanın Maxim'in ortasında kalenin sağ dibinde buluşan Djilobodji, gelişine vurduğu topu kaleci Muslera'nın sağından ağlara ulaştırdı. İzlemek için tıklayın!

Galatasaray 65. dakikada etkili geldi. Gomis'in pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Emre Kılınç, sağ ayağıyla vurdu, kaleci Günay topu kornere çeldi. İzlemek için tıklayın!

Gaziantep FK 71. dakikada 2-1 öne geçti. Joao Figueiredo, Berkan Kutlu'nun müdahalesiyle ceza sahası içinde yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Beyaz noktanın başına geçen Maxim hata yapmadı ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. İzlemek için tıklayın!

Konuk ekip 75. dakikada beraberlik fırsatından yararlanamadı. Sol kanatta topla buluşan Kerem yerden pasını çıkardı. Ceza sahası içinde penaltı noktası yakınlarında Gomis sol ayağıyla vurdu, kaleci Günay topu çıkardı. İzlemek için tıklayın!

Gaziantep FK 81. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Sol kanattan ceza sahasına giren Maxim, Semih'i çalımladı, açıyı buldu ve ortasını yaptı. Kale sahası içi sağ çaprazında bulunan Joao topu kontrol edip sağ ayağıyla sert vurdu ve topu ağlara gönderdi. İzlemek için tıklayın!

Gaziantep FK 3-1 Galatasaray

Stat: Kalyon

Hakemler: Arda Kardeşler, Ali Saygın Ögel, Yusuf Bozdoğan

Gaziantep FK: Günay Güvenç, Djilobodji, Caulker, Tosça, Kitsiou, Doğan Erdoğan, Recep Niyaz (Dk. 89 Messaoudi), Maxim, Sagal, Muhammet Demir (Dk. 84 Furkan Soyalp), Figueiredo (Dk. 90 Mirza Cihan)

Galatasaray: Muslera, Van Aanholt, Marcao, Nelsson, Semih Kaya, Berkan İsmail Kutlu, Taylan Antalyalı, Kerem Aktürkoğlu, Morutan (Dk. 69 Babel), Emre Kılınç (Dk. 77 Barış Alper Yılmaz), Gomis

Goller: Dk. 34 Gomis (Galatasaray), Dk. 45+3 Djilobodji, Dk. 71 Maxim (penaltıdan), Dk. 81 Figueiredo (Gaziantep FK)

Sarı kartlar: Dk. 22 Morutan, Dk. 45+2 Gomis, Dk. 66 Emre Kılınç (Galatarasay)