ÖZET | Gaziantep FK 0-3 Adana Demirspor

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftası Gaziantep FK - Adana Demirspor mücadelesine sahne oldu. Adana Demirspor, mücadeleden
3-0 galibiyetle ayrıldı. 

Adana Demirspor'un gollerini Assombalonga (2) ve Bjarnason kaydetti. Adana Demirspor, iki kez penaltı kazandı ancak iki penaltı vuruşunu da Günay Güvenç kurtardı. 

Bu sonuçla Adana Demirspor puanını 44'e yükseltirken, Gaziantep FK 35 puanda kaldı.

Gaziantep FK, alınan sonuçla bu sezon iç sahasında ilk kez maç kaybetmiş oldu.

İlk defa evinde 3 gol yedi

Ligde iç sahada en çok gol atan takım olmayı başaran kırmızı-siyahlı ekip, Adana Demirspor maçında ilk defa iç sahada kalesinde 3 gol yedi.

Sahasında oynadığı maçlarda sadece Beşiktaş'a gol atamayan Gaziantep FK, rakip fileleri 26 kez havalandırmıştı.

Önemli Anlar

14. dakikada Gaziantep FK gole yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta ceza sahasının sol köşesindeki Mendly, topu içerideki Sagal'a ortaladı. Bu futbolcunun yükselerek kafayla vurduğu meşin yuvarlak, kaleci Muric'ten döndü. Ceza sahasında topu tekrar alan Sagal'ın vuruşunda, Muric meşin yuvarlağı rahatlıkla kontrol etti.
İzlemek için tıklayın!

Vargas'ın sol taraftan kullandığı köşe atışında altıpas üzerinde Assombalonga topa kafayı vurdu. Top yakın köşeden ağlarla buluştu. İzlemek için tıklayın!

Yunus Akgün, orta sahada buluştuğu topla rakip kaleye kadar gitti ancak net gol şansını yaratmış olmasına rağmen bu fırsatı kullanamadı. İzlemek için tıklayın!

Deplasman ekibinde Yunus Akgün'ün yere düştüğü pozisyonda penaltı düdüğü çalındı. Topun başına geçen Assombalonga'nın vuruşunu Günay kurtardı. İzlemek için tıklayın!

Svensson'un çıkardığı topu iyi değerlendiren Bjarnason, takımının ikinci golünü kaydetti. İzlemek için tıklayın!

Maçın 80. dakikasında Yunus Akgün bir kez daha yerde kaldı. Penaltı vuruşunda topun başına bir kez daha Assombalonga geçti ancak Günay bir kez daha penaltıyı kurtardı. İzlemek için tıklayın!

Penaltıyı kaçıran Assombalonga, Kaan'ın arka direğe gönderdiği topu tamamladı ve kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti. İzlemek için tıklayın!

Gaziantep FK: 0 - Adana Demirspor: 3

Stat: Kalyon

Hakemler: Kadir Sağlam, Mehmet Salih Mazlum, Deniz Caner Özaral

Gaziantep FK: Günay Güvenç, Kitsiou, Djilobodji, Ertuğrul Ersoy, Caulker (Dk. 46 Figueiredo), Mendyl (Dk. 46 Tosca), Vetrih, Furkan Soyalp (Dk. 78 Messaoudi), Recep Niyaz (Dk. 46 Maxim), Sagal (Dk. 70 Borven), Muhammet Demir

Adana Demirspor: Muric, Svensson, Samet Akaydın, Kaan Kanak (Dk. 87 Alper Uludağ), Tayyip Talha Sanuç, Stambouli (Dk. 66 Sinan Kurt), Gökhan İnler, Yunus Akgün (Dk. 80 Akintola), Belhanda (Dk. 66 Bjarnason), Vargas, Assombalonga (Dk. 87 Erhun Aksel Öztümer)

Goller: Dk. 18 ve 82 Assombalonga, Dk. 69 Bjarnason (Adana Demirspor)

Sarı kartlar: Dk. 40 Kitsiou, Dk. 79 Djilobodji (Gaziantep FK), Dk. 42 Yunus Akgün (Adana Demirspor)

Bu maçı ve Spor Toto Süper Lig'deki tüm maçları canlı izlemek için tıklayın!