Galatasaray'ın yeni bitirim ikilisi! Yıldızları parladı...

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig'in 8. Haftasında Corendon Alanyaspor'u 1-0 mağlup ederek milli araya lider giren Galatasaray'da son haftalarda iki oyuncunun performansı ön plana çıkıyor: Yunus Akgün ve Gabriel Sara...

Corendon Alanyaspor karşılaşmasında 3 puanı getiren golü kaydeden Yunus Akgün, yükselişini sürdürüyor. Geçtiğimiz sezonu Leicester City'de kiralık geçiren, bu sezona da yedek kulübesinde başlayan Yunus, Kerem Aktürkoğlu'nun Benfica'ya gidişiyle birlikte ilk 11'e yerleşti. 
 
Teknik direktör Okan Buruk'un kendisine verdiği şansı iyi değerlendiren 24 yaşındaki futbolcu, bu sezon ligde ilk kez Gaziantep Futbol Kulübü'ne karşı gol sevinci yaşadı. UEFA Avrupa Ligi'nde ise PAOK ve Rigas Skola maçlarında tabelayı değiştiren milli futbolcunun resmi maçlarda toplam 4 golü bulunuyor.
 
Yunus Akgün sadece skora yaptığı katkıyla değil, oynadığı futbolla da göz dolduruyor. Özellikle Fenerbahçe derbisinde sahanın yıldızlarından birisi olan milli oyuncu, şimdiye kadar Kerem Aktürkoğlu'nun yokluğunu aratmadı. 

Corendon Alanyaspor karşılaşmasında Yunus'un attığı golün asistini yapan Gabriel Sara da son maçlarda Galatasaray'ı sırtlayan bir başka isim... Sezon başında Norwich City'den 18 milyon Euro'ya transfer edilen Brezilyalı oyuncuya ödenen bonservis ücreti soru işaretleri yaratmıştı. Ancak Sara, kısa süre içinde bu soru işaretlerini ortadan kaldırdı. 

İlk gol ve asistini 5-0'lık Çaykur Rizespor maçında kaydeden Sara, 6. haftadaki Fenerbahçe derbisiyle camianın takdirini topladı. Kadıköy'de şık bir gole imza atan 25 yaşındaki orta saha, son iki haftada ise verdiği gol paslarıyla skora katkı sağladı. 3-3'lük kasımpaşa maçında Osimhen'in 2. golünün asistini yapan Sara, Corendon Alanyaspor maçında da yine uzun pasla Yunus Akgün'ü savunma arkasına sarkıtıp, Ertuğrul Taşkıran'ı mağlup etmesini sağladı.
 
Lucas Torreira ile iyi bir ikili oluşturan Brezilyalı futbolcu, topla ilişkisi, tekniği ve oyun görüşüyle kısa sürede Galatasaray'ın oyununda pozitif etki yarattı.