Galatasaray'ın yeni transferi Carlos Vinicius kimdir?

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, Fulham forması giyen Carlos Vinicius'u kadrosuna kattığını duyurdu. Bu gelişme sonrasında futbolseverler 'Carlos Vinicius kimdir, kaç yaşında, nereli, mevkisi ne? İngiltere Premier League'de kaç gol attı, boyu kaç?' gibi sorular sormaya başladı. İşte Carlos Vinicius'un kariyerinden satır başları...

CARLOS VINICIUS'UN SÖZLEŞME DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN!

Carlos Vinicius kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi mevkide oynuyor?

25 Mart 1995 tarihinde Brezilya'nın Bom Jesus das Selvas kentinde dünyaya gelen Carlos Vinicius, kariyerine Santos altyapısında başladı. 

Sonrasında Palmerias'a geçiş yapan Brezilyalı santrfor, Avrupa'da ilk macerasını ise Portekiz ekibi Real'e transfer olarak yaşadı. 

Real'de gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Vinicius, Napoli'ye transfer oldu ve bazı takımlara kiralandıktan sonra Benfica'ya bonservisi ile geçti. 

Benfica'dan Tottenham'a kiralık olarak katılan 28 yaşındaki santrfor, bir sezonun ardından Portekiz ekibine geri döndü ve bu kez de PSV Eindhoven'a kiralandı. 

2022/23 sezonunda Fulham oyuncuyu transfer etmek isterken, 5 milyon Euro karşılığında bu transfer gerçekleşti. 

İngiliz ekibinin forması ile 48 maça çıkan Carlos Vinicius, 8 gol ve 3 asistlik performans sergiledi. 

Kariyeri boyunca ise toplamda 232 maça çıkan Vinicius, 85 gol ve 35 asistlik katkı sağladı. 

2019/20 sezonunda attığı 18 gol ile Portekiz Ligi'nde gol krallığı yaşayan Vinicius, 1 Hollanda Kupası, 1 Hollanda Süper Kupası ve 1 Portekiz Süper Kupası şampiyonluğu da yaşadı. 

TRENDYOL SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN