Galatasaray'ın şampiyonluk günü böyle geçti

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig'in 38. haftasında Tümosan Konyaspor'u deplasmanda 3-1 mağlup eden Galatasaray, 102 puanla rekor kırarak 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamladı. Karşılaşmanın ardından Konya'da başlayan kutlamalar İstanbul'da devam etti.

Galatasaray Lisesi'nde toplanan sarı-kırmızılı oyuncular ve teknik ekip buradan üstü açık bir otobüsle Rams Park'a doğru yola çıktı. Taraftarlar, oyuncuların bulunduğu otobüsün etrafını yol boyunca sararken tezahüratlarla şampiyonluğu futbolcularla beraber kutladı. Sarı-kırmızılı oyuncuları taşıyan otobüs, lisenin önünden kalktıktan sonra Osmanbey, Şişli, Mecidiyeköy, Büyükdere Caddesi'nden geçerek Rams Park'a ulaştı.

Galatasaraylı futbolcuların da Rams Park'a ulaşmasının ardından stadyumdaki kutlamalarda coşku artarak devam etti. Şampiyonluk kutlaması için saha ortasına kurulan sahneye ilk çıkan şarkıcı Emir Can İğrek oldu. Zara, Edis ve Yusuf Özer'in performanslarıyla kutlamalar devam etti.
 
Konserlerin ardından bu kez sahneye Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı çıktı. Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi şampiyonu Galatasaray Petrol Ofisi, taraftarlarının önünde şampiyonluk kupasını kaldırdı. 
 
Kupa seremonisinin en heyecanlı anlarından biri de dronelarla yapıla şovla yaşandı. Gökyüzüne önce 'şampiyon Galatasaray' ardından da 'tek büyük Galatasaray yazıları' dronelarla yazıldı. Gösterinin en dikkat çekici anı ise Icardı'nin ikonik gol sevincinin resmedildiği anlar oldu.

Kutlamaların finalinde ise Galatasaray'ın bu sezon kazandığı şampiyonluk kupası ve Süper Kupa da sahnedeki yerini aldı. Kupalarında taraftarların huzuruna gelmesi sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi de sahneye davet edildi.

Galatasaray'da yöneticiler de kupa töreninde kürsüye çıktı. Başkan Dursun Özbek ve Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur da sahaya çıkarken büyük bir coşku yaşandı. Başkan ve yönetim kurulunun ardından taraftarların yoğun alkışları altında sarı-kırmızılılara üst üste ikinci şampiyonluğunu yaşatan teknik direktör Okan Buruk'un ismi anons edildi.

Futbolcular için geri sayıma geçildi. Şampiyonluğun mimarlarının da sahaya çıkmasıyla birlikte stadyum adeta bayram yerine döndü. Taraftarlar, oyuncularını büyük bir coşkuyla karşıladı. Futbolcular seçtikleri sarkıların anonslarıyla sahadaki yerlerini aldılar. Oğlu Ciro ile sahneye çıkan Dries Mertens. Kaptanlardan Kerem Aktürkoğlu, Trendyol Süper Lig'de 2023-2024 sezonunu gol kralı olarak tamamlayan Mauro Icardi tribünlerden en çok alkışı alan isimler oldu.
 
Son olarak ismi anons edilen kaptan Fernando Muslera'nın da sahnedeki yerini almasıyla birlikte şampiyonluk kupası Galatasaraylı futbolcuların ellerinde yükseldi. Bütün bir sezon emek verdikleri kupaya ulaşan sarı-kırmızılı futbolcular büyük bir sevinç yaşadı.