Galatasaray'ın rakibini yakından tanıyalım

Video yükleniyor...

Temsilcimiz Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu'ndaki rakibi Çekya'dan Sparta Prag oldu. Çekya'nın Avrupa'daki en başarılı takımı konumunda olan Prag temsilcisini yakından tanıyalım.

UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirildi.

Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda Çekya'dan Sparta Prag ile eşleşti. İki ekip, Avrupa'nın iki numaralı kupasında son 16 ekibin arasına adını yazdırabilmek için mücadele edecek. 

Eşleşmede ilk maç 15 Şubat'ta İstanbul'da rövanş maçı 22 Şubat'ta Prag'da oynanacak. 

1893'te kurulan ve maçlarını Epet Arena'da oynayan bordo-beyazlılar, Çekya Ligi'nde 13 kez şampiyon olurken kupada da 7 kez ipi göğüsledi.

Teknik direktörlüğünü Danimarkalı çalıştırıcı Brian Priske'nin yaptığı Sparta Prag, 19 haftası geride kalan Çekya Ligi'nde zirvede yer alıyor. 

Bu sezon Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi'nde başlayan fakat Galatasaray'ı gruplarda geride bırakan turnuvanın sürpriz takımı Kopenhag'a takılan Sparta Prag yoluna Avrupa Ligi gruplarından devam etti. 

Çekya ekibi, C Grubu'nda Rangers, Real Betis ve Aris Limassol ile mücadele etti. 6 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Sparta Prag, 10 puanla grubunu ikinci sırada tamamladı.

Genel anlamda gol üretiminin takımca eşit olarak paylaşıldığı Prag temsilcisinde Birmancevic ve Lukas Haraslin performansıyla öne çıkıyor.